Diskusjon:Amerikansk fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Føler det bedre å beskrive NFL-regler i denne artikkelen. Eventuelt kan man lage et eget avsnitt eller artikkel hvor man beskriver forskjellene mellom disse og college-regler. Hvis noen er uenige, må de gjerne si ifra; jeg skal ikke være kranglevoren. Killerlula 15. jan 2006 kl.18:53 (UTC)

En beskrivelse av NFL reglene med et avsnitt om forskjeller høres meget fornuftig ut. Haros 15. jan 2006 kl.21:53 (UTC)

Jeg mener det er en del ting som kan gjøres her for å forbedre artikkelen, og jeg er langt fra ferdig. I mellomtiden må andre gjerne hjelpe til, og jeg vil mer enn gjerne at dere sier fra om ordlyden enkelte steder ikke låter helt riktig. Killerlula 16. jan 2006 kl.17:41 (UTC)

Har begynt å rydde litt opp i denne artikkelen. Har forsøkt å forklare på en enklere måte hvordan spillet faktisk fungerer, før man kommer til reglene. Skal skrive om avsnittet om poengregler senere, eller intigrere det i en annen del av artikkelen. Kommer til å bruke noen dager på dette. --Fvike 20. jul 2010 kl. 20:45 (CEST)

Faktafeil og forbedringspotensiale[rediger kilde]

Denne artikkelen framstår som en tilfeldig samling av dårlige og upresise setninger om amerikansk fotball. Den inneholder alt fra enkle fakta feil (play clock er 40 sek ikke 45. Retter det nå men det finnes mange fler) til rotete formuleringer som ender opp med å formidle noe helt annet enn det som er fakta.

Etter min mening trenger store deler av artikkelen en fullstendig omskriving (noe jeg dessverre ikke har tid til).

Det hadde kanskje vært en fordel om man kunne blitt enig om en slags struktur og hva som burde inkluderes hvor. Jeg foreslår noe slikt:

  • Amerikansk fotball i USA: Sier noe om sportens stilling i USA
  • Spillets gang: Introduserer spillets formål og grunnleggende konsepter (score poeng, banen, tiden, osv) og spillets gang (avspark, 4 forsøk 10 yards, angripende lag, forsvarende lag, pasningsspill, løpespill, 4th down(punt, turn over on downs), clock management)
  • Regler: Gjennom går de viktigste reglene i mer detalj (når klokken starter/stopper, hva slags kontakt er lov og ikke (holding, PI, facemask, osv), tjuvstart/offside, osv). her er det kanskje naturlig å nevne regelbruddsprosedyrer. Kan også inkludere en kort oversikt over de viktigste forskjellene på NFL-regler og college/norske-regler (down by contact osv)
  • Posisjoner: Hvilke posisjoner som finnes, hvilke oppgaver de har og hva som kreves av spilleren.
  • (Utstyr: sier seg vel selv)
  • Strategi: Litt om styrker og svakheter ved løpespill, pasningsspill, play-action, draw, blitz, sone, man-to-man. Styrker og svakheter med forskjellige formasjoner I-form, spread, 4-3, 3-4, nickel, dime osv.
  • Terminologi: kort forklaring av diverse amerikansk fotball spesifikke glosser.
  • Amerikansk fotball i Norge: historie(hvis det er kilder å oppdrive), idag (10-15 lag, to senior divisjoner, samt U19, U16 og U13), voksende interesse (hundre tusen så super bowl på nrk)

De svenske og engelske wikipedia artiklene kan med fordel brukes som inspirasjon Laukster 3. aug 2010 kl. 13:02 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Amerikansk fotball. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. jul. 2017 kl. 09:39 (CEST)