Diskusjon:Alv Erlingsson (yngre)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er det ikke noe underlig at det er forekommet en rekke revisjoner, noen av dem av tvilsom kvalitet, etter at siste person som har gjort noe akademisk arbeide på dette emnet (om Wiki-navnet stemmer) bidro?

Jeg foreslår å tilbakestille artikkelens til Skeies versjon av 2007.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.167.108.49 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg sitter med Tore Skeies populærvitenskapelig bok (ikke masteroppgaven) og vil ta en gjennomgang av artikkelen når den er lest ferdig. Finn Bjørklid 19. jan 2010 kl. 10:20 (CET)

Nå sitter jeg på både masteroppgaven og den populærvitenskapelige boken og kan ikke se hvorfor man ikke bare kan tilbakestille til Skeies endringer av forløpet. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 89.9.124.173 (diskusjon · bidrag) 13. mar 2010 kl. 08:45 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Surret fast til en benk?[rediger kilde]

Aner ikke hvem av dere som har skrevet dette, som innleder avsnittet om hvordan Alv Erlingsson angivelig ble henrettet: «Radbrekking kommer fra de tyske ordene rad (hjul) og brechen (brekke), og besto i at den dømte ble surret fast til en benk. Etter at en prest hadde lest velsignelsen og samtidig godkjent at ting var slik de skulle være, gikk henrettelsen sin gang.»

Men jeg finner det noe underlig, siden jeg her sitter med Tor Skeies egen bok om Alv Erlingsson. Og der står det ingenting om hverken benk eller prest. Ifølge boken (side 13 til 15) ble Alv Erlingsson bundet fast til et stort kjerrehjul og ingen benk (det er vel derfor det heter radbrekke, og ikke benkbrekke). Det var heller ingen prest tilstede. Det var en av kongens lokale representanter som sa noen ord «om kongens og Guds rettferdighet og om den dømtes forbrytelser». — Fyrsten (Ris og ros) 2. jul 2012 kl. 00:34 (CEST)

Synst det er naturleg at artikkelen vert oppdatert med informasjon frå Skeie si bok. Forklaringa på radbrekking kan vel stå i eigen artikkel.Athos (diskusjon) 2. jul 2012 kl. 18:04 (CEST)
Har nå oppdatert avsnittet henrettelse, slik at hendelsesforløpet blir mer korrekt. Forklaring på steile og hjul og radbrekking, står forresten allerede i egen artikkel, som jeg har jobbet en del med. Men det er allikevel viktig å fortelle hvordan henrettelsen til Alv gikk til, for det var et utall av varianter. — Fyrsten (Ris og ros) 2. jul 2012 kl. 22:24 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alv Erlingsson (yngre). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 10:05 (CEST)[svar]