Diskusjon:Alexander Hamilton

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Alexander Hamilton er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


ny-yorkere?[rediger kilde]

Undres om det er rett betegnelse på folk fra New York? Ulf Larsen 11. mar 2006 kl.17:44 (UTC)

Det heter newyorker. Jon Harald Søby 25. mar 2006 kl.10:38 (UTC)

Objektiv?[rediger kilde]

Så vidt jeg kan skjønne er dette en oversettelse av den engelske artikkelen; på dens diskusjonsside (under «Removed from Good articles») rettes det ganske alvorlige anklager mot den. Er disse feilene rettet opp her? Jon Harald Søby 25. mar 2006 kl.10:37 (UTC)

Artikkelen er oversatt fra den engelske versjonen. Den engelske står som den er - så jeg antar det ikke er alvorlige feil i den. At det er diskusjoner om artikler er vel ganske vanlig. Hamilton står i tillegg for et syn på den føderale makten i USA som selv i dag er omstridt, blant noen. Ulf Larsen 25. mar 2006 kl.21:46 (UTC)

Pseudonym "John Jay" ?[rediger kilde]

Så vidt jeg kan se er artikkelen først og fremst oversatt fra den danske versjonen. I hvert fall er det den eneste versjonen jeg finner ved siden av den norske som inneholder den meget besynderlige påstand at Hamilton benyttet seg av pseudonymet "John Jay" da han skrev to pamfletter under forløpet til den amerikanske revolusjonen.
Det faktum at Hamilton senere skrev «The Federalist Papers» sammen med bl.a. den reelle historiske personen John Jay (og da under et felles pseudonym, "Publius" !) betyr i det minste at det er vanskelig å helt undertrykke mistanken om at påstanden muligens beror på en misforståelse.
Versjonen på engelsk Wikipedia gir en mer utførlig omtale av omstendighetene rundt disse pamflettene, og refererer bl.a. til deres fulle titler, men uten å si noe om at Hamilton skal ha benyttet pseudonym. Derimot nevnes det at han på samme tid, som ung mann, skrev avisartikler anonymt.
Gjør man et nettsøk, finner man da også rimelig pålitelige kilder som gir belegg for at i hvert fall den ene pamfletten, "A Full Vindication of the measures of Congress", var undertegnet "A Friend to America".

Med andre ord:
Med mindre påstanden kan dokumenteres, og det pussige sammentreffet med John Jay kan forklares nærmere, er det vel kanskje like greit å stryke den? Med fare for å virke ukollegial, er jeg redd for at dansk Wikipedia kanskje ikke veier tungt nok som kilde i denne sammenheng.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alexander Hamilton. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 08:43 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Alexander Hamilton. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. apr. 2019 kl. 01:35 (CEST)[svar]