Diskusjon:Albert Viljam Hagelin

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kildekrøll[rediger kilde]

I dag leste jeg om Hagelin i Hans Fredrik Dahl-boka Quislings nettverk (2015). Ettersom jeg leser merker jeg at Dahl ser ut til å ha lagt seg veldig nære vår artikkel, som i all hovedsak skriver seg fra 2012 (denne redigeringen: [1]). Kan Dahl har skrevet av Wikipedia uten å oppgi kilde?

Men nei, det var vel egentlig motsatt. Det viser seg at både Quislings nettverk og vår artikkel er basert på Dahls egen artikkel i Norsk biografisk leksikon, bare at dette ikke kom frem hos oss. @Oeikrem: Jeg vet det er lenge siden, men føler likevel jeg må si det: Redigeringen jeg lenker til ovenfor er ikke bra. Her la du deg alt for tett på NBL, uten å oppgi dette. Det å faktisk ta NBLs egen litteraturliste, og legge den inn hos oss under overskriften «Kilder», er heller ikke slik vi skal gjøre det. Vi må gjøre det klart for våre lesere at vi i all hovedsak baserer oss på Dahls arbeid.

Jeg har nå ført på fotnote med henvisning til Quislings nettverk i alle avsnitt og skrevet om litt, og føler at vi med det er noenlunde innenfor god sitatskikk. Hilsen Kjetil_r 11. nov. 2018 kl. 14:57 (CET)[svar]