Diskusjon:Aksjeselskap

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Emisjon[rediger kilde]

Jeg er ikke økonom og kan ikke dette...

Men jeg trodde det var slik at emisjoni i AS kan være en rettet emisjon og en emisjon mot almenheten, mens en emisjon i ASA kunn kunne være emisjon mot almenheten.

Noen som vet ? St 17. mai 2006 kl.14:37 (UTC)

Bedriftsforsamling[rediger kilde]

Det kunne med fordel vært skrivet noe om bedriftsforsamlingen i ASA og de ansattes representasjon og kvinneandel i styrene. St 17. mai 2006 kl.14:46 (UTC)

Snever ?[rediger kilde]

Jeg syns ikke at en artikkel om Aksjeselskap i Norge er for snever. Men kanskje tittelen burde endres til Aksjeselskap (Norge) slik at man har muligheten til å lage artikler om andre lands aksjeselskaper og deres organisering og betingelser eller en mer generell artikkel om aksjeselskaper rent generelt eller med internasjonalt perspektiv. En måte å få ny titel er muligens å bruke flytt-funksjonen, men da vil vel den opprinnelige siden omdirigere til den nye siden og det var jo nettop poenget at den ikke skulle gjøre...Så er det en annen måte å løse dette på ? Solbris 30. jul 2008 kl. 18:15 (CEST)

Det er et vanlig diskusjonstema om alle jus-relaterte artikler på no.wp. Jurister har bare studert og jobba med norske rettsregler, og har derfor vanskelig for å skrive slik at artikler om hva som er felles for (f.eks ASer) i flere land. Selv om aksjeselskaper har forskjellig navn og er underlagt forskjellige regler, har de fellestrekk som burde kunne beskrives i denne artikkelen uten kun beskrive situasjonen i Norge. H@r@ld 31. jul 2008 kl. 10:17 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Aksjeselskap. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. apr. 2019 kl. 04:25 (CEST)[svar]