Diskusjon:Akkordprogresjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Startet språkvask. Se historien. --Ato 22. jun 2007 kl. 20:51 (CEST)

«En akkordprogresjon er en gitt harmonisk utvikling, og er et av kjennetegnene ved tradisjonell tonal funksjonsharmonikk.» Er ikke dette en pleonasme (en seg selv forklarende forklaring) ?
«Akkordprogresjoner benyttes i all form for tonal musikk, men kan også benyttes ved bruk av modale skalaer.» Er modal musikk atonal musikk ?
«Innenfor rock/pop danner ofte akkordprogresjonen et harmonisk mønster, som for eksempel er en del av en låt.» Danner akkordprogresjoner innom klassisk musikk ingen harmonisk mønster ? «Innen jazz har man ofte høyt utviklede akkordprogresjoner hvor utvidede akkorder, som 7-9-13-akkorder, forminskede forstørrede og altererte akkorder er mer vanlige.» Finnes det ingen 7-, 9- eller 13-akkorder i klassisk musikk ?
«Akkordprogresjoner følger som regel tradisjonell funksjonsanalyse.» Er ikke et av kjennetegnene ved jazz at den ikke følger funksjonsharmonikk ? Kan en akkordprogresjon virkelig følge en analyse ? 84.48.233.159 25. des 2009 kl. 21:28 (CET)

Enig i det meste. Har prøvd å gjøre litt med det. Neste skritt må være å komme med noen eksempler.Klausthemusician 6. apr 2010 kl. 11:18 (CEST)
Her er det noen eksempler, men det er behov for atskillig flere. 195.0.208.178 17. apr 2010 kl. 14:15 (CEST)
Ser det er en viss historikk strid om noe en user anså som bandreklame. Jeg kjente ikke til låten og var taknemmelig for en link til å kunne oppspore den. Har derfor overtatt den i mine egne revisjoner og utvidelser Klausthemusician 21. apr 2010 kl. 20:00 (CEST)

Er etter flere spørrerunder fremdeles ikke 100% sikker ang. lovligheten for den eksterne lenken. Noen som kan dette her ? Klausthemusician 6. jul 2010 kl. 08:58 (CEST)

Komponist[rediger kilde]

Har tillatt meg å gjeninnføre Paul McCartney som komponist under "I want you" (by the way: Etter det jeg husker skrives overskrifter, dvs. også låttitler, på vanlig måte når de danner en hel setning.). Den pågående uenigheten i bransjen om de individuelle komponistandelene på Lennon/McCartney sanger er e.m.o. i den gitte sammenheng uinteressant. Om jeg skulle spille låten, må jeg melde både Lennon og McCartney til TONO, og det er det som jeg må kunne forholde meg til her. I artikkelen om Beatles og/eller selve låten stiller seg saken selvfølgelig helt annerledes. Klausthemusician 3. sep 2010 kl. 13:41 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Akkordprogresjon. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. des. 2017 kl. 18:04 (CET)[svar]