Diskusjon:Agatunet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Dette er den eldste middelalderbygning i landet der det opprinnelige fremdeles står.» Denne setningen var ikke helt god. Er det med tanke på andre eldre bygninger som er flyttet? Kan man ikke skrive «Dette er den eldste middelalderbygning i landet som fortsatt står på sitt opprinnelige sted.» ? --Finn Bjørklid 14. sep 2006 kl. 08:14 (UTC)

Teigblanding og kobling[rediger kilde]

Den andre og mindre synlige siden av Agatunet er teigblandingen. Dette er et vesentlig punkt ved fellestunene og burde være nevnt - med kobling til (enn så lenge)Teigblanding. Hvis ikke relaterte artikler kobles til hverandre blir kunnskapstilfanget i WP mer fragmentert enn nødvendig. --Frode Inge Helland 18. sep 2006 kl. 16:59 (UTC)

Forslag til rettelse[rediger kilde]

I NRK Radios program "Museum", fra 28.06. 2016, om "Høvdingsete på Aga" er nyere datering bevist. Jeg foreslår at artikkelen oppdateres.

"Her rådde Gulatingslagmannen, ridderen, baronen og riksråden Sigurd Brynjulvson. Vi har til nå trodd at det ar han som bygde stova, men nye C14-dateringer som Norsk Institutt for kulturforskning (NIKU) har foretatt, er det trolig bestefaren hans som bygde den. Dateringene viser at det må ha skjedd i tiden omkring 1220. Det betyr at da Sigurd vokste opp var det allerede makt og rikdom på stedet, forteller statsstipendiat Guttorm Rogdaberg. Han forteller videre at lagmannsstova kanskje var landets første rettssal og et eksempel på det gryende byråkratiet som vokste fram i Norge etter borgerkrigene." --Kverulanten 3. sep 2016 kl. 20:54 (UTC)

Bra det. Men teksten ovenfor har "radio-preg" og må skrives litt om. Særlig unngå første person "vi", her bør det i stedet henvises til hvem (historikere?) som har trodd/antatt dette. Istedet for at Rogdaberg "forteller" bør det stå noe sånt som "ifølge Rogdaberg". Og det med påføres referanse. --Mvh Erik d.y. 3. sep. 2016 kl. 21:01 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Agatunet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. jan. 2019 kl. 16:21 (CET)[svar]