Diskusjon:Adresseavisen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Synes Adresſeaviſen må stå som et alternativt navn. Uws 1. okt 2007 kl. 15:57 (CEST)

Svaret er, enkelt sagt: Nei. Tegnet ſ brukes riktignok for s i noen skrifttyper (tilsvarende Aftenpoſten), men det er bare den någjeldende skrifttypen i avishodet som bruker dette tegnet, og tegnet er ikke en del av avisens eller utgiverselskapets navn. Mvh --MHaugen 1. okt 2007 kl. 16:02 (CEST)
Men det er en del av det offisielle navnet som man ser på avisen. Det gjør det til i alle fall noe som kan stå i parentes.Uws 1. okt 2007 kl. 16:06 (CEST)
Nei, det er ikke en del av det offisielle navnet. Det er en del av et skriftbilde, med et tegn de fleste av våre lesere ikke vet hvordan de skal trylle fram på tastaturet sitt. Det offisielle navnet vil du finne i foretaksregisteret og andre tilsvarende steder: avisens navn og firmanavnet er utelukkende skrevet med de vanlig forkommende 29 bokstavene i det norske alfabetet. --MHaugen 1. okt 2007 kl. 16:12 (CEST)
Argumentet om at de fleste brukere ikke vet om dette er ikke relevant. Det skal jo kun stå som et alternativt navn. Det er jo slik de skriver det på forsiden av avisen. Det om det er et skriftbilde og ikke skrift kan vi ikke vite noe om egentlig. Uws 1. okt 2007 kl. 16:16 (CEST)
I noen skrifttyper skrives ø som en o med en prikk inne i o'en, i stedet for på tradisjonelt vis med en skrålinje over o'en. Dersom et firma gjengir firmanavnet sitt i logo med en slik ø, så vil vi fremdeles velge å gjengi firmanavnet med en ordinær ø dersom vi skulle skrive om dem på Wikipedia. I dagens utgave av Adresseavisen så skrives navnet én gang med ordinær skrift Adresseavisen på forsiden, i tillegg til logoens Adresſeaviſen . I Kolofonen (utgiverinformasjonen), som i dagens avis er på side 39 i del 1, brukes logoen én gang, men når navnet gjengis i løpende tekst, brukes den vanlige formen Adresseavisen i alt 10 ganger i denne korte teksten.
Kort sagt: finn noe ordentlig å bruke energien din på. Moh --MHaugen 1. okt 2007 kl. 16:47 (CEST)
O med prikk er som regel ment å være ø, mens ſ er en egen variant av s.Uws 1. okt 2007 kl. 17:19 (CEST)

Dessuten, det står at det nåværende navnet kom i 1927, men brukte de vanlig s da? Hvis ikke så må den ha endret navn senere. Uws 1. okt 2007 kl. 17:30 (CEST)

Vær så snill: finn på noe annet å gjøre! Skriv om noe annet, se på tv, les ei bok eller gå en tur. Hvis du ikke skjønner at det er forskjell på navn og logo så klarer jeg ikke å gi deg fornuftige svar. Fra 1890 til 1927 het avisen Trondhjems adresseavis, men det kan heller ikke brukes som argument for hverken det ene eller det andre, ettersom navn og logo er to forskjellige ting. Mih --MHaugen 1. okt 2007 kl. 17:50 (CEST)
Det jeg mener å si er at på den tiden var ſ i mye større bruk enn i dag. Så het den ikke virkelig Adresſeaviſen da? Eventuelt når byttet de ut ſ-ene med s, med unntak av logoen? Uws 1. okt 2007 kl. 20:08 (CEST)
Svar: ſ har aldri vært en bokstav, det har vært en måte å skrive en bokstav på. Sjekk vår artikkel S#Lang og rund s. --MHaugen 1. okt 2007 kl. 21:34 (CEST)
Jeg er egentlig litt enig med begge. Det blir feil å ha det som alternativt navn, men jeg synes godt aviser som har denne "bokstavformen" kan ha det nevnt i en setning nede i artikkelen, der det kan henvises videre til S#Lang og rund s. Det er mange som lurer på hva ſ er for noe når de ser det i Adresseavisen og Aftenposten, og da er det naturlig at folk får vite hva det er for noe. Floyd 17. nov 2007 kl. 20:02 (CET)
Det er jo bare å ta en kikk på bildet av den avisen så ser man at det rette navnet er Udresjeavisen...Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.48.94.133 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Dette er ikke rett plass for en spøk. Uws 2. okt 2007 kl. 17:25 (CEST)
Udresje..? Aha! Jeg trodde det var Udresfeavifen; men det er selvsagt Udresjeavifen.

Avishuset huser[rediger kilde]

Synes Avishuset huser er dårlig norsk! Hva med Avishuset består av? --Eivindgh 7. jan 2012 kl. 16:11 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Adresseavisen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. jul. 2017 kl. 01:24 (CEST)[svar]