Digital skilting

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Digitale veiskilt i Tsjekkia

Digital skilting (fra engelsk digital signage) er en faglig term for visning av multimediainnhold på digitale visningsflater. Det finnes en rekke forskjellige løsninger, noen enkle og til avanserte løsninger som støtter interaktivitet, og sanntidsvisning av data som nyheter, eller databaseinformasjon.

Generelt så sier man[hvem?] at digital skilting er lokal avspilling av innhold som publiseres eller kontrolleres fra sentralt hold gjennom forskjellige programvareløsninger gjennom nettverk.

En infoskjerm fungerer ved at man kobler den til en datamaskin eller server som hoster informasjonen som skal vises på skjermen. Deretter kan man bruke en programvare for å styre hva som vises på skjermen, og når det vises. Andre gjør det enkelt og lager innholdet selv. Digital Signage brukes oftest i kjeder, på messe, i det offentlige, på bar og restauranter, i bedrifter eller butikker. [1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Martin Hagen (20. mars 2022). «Infoskjerm - Bruksområder». SocialScreen AS. Besøkt 18. november 2022. «Med infoskjerm i butikken kan du øke både salget og kundeopplevelsen.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]