Dia Psalma

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Dia Psalma er et svensk rock/moll-punkband med røtter i Strängnäs. Bandet ble grunnlagt av tidligere medlemmer i punkbandet Strebers som startet 1985 og gikk en tid under navnet Sixguns. Låter som «Tro rätt, tro fel», «Emelie», «Luft» og «Den som spar» er kanskje Dia Psalmas fremste.

Historie[rediger | rediger kilde]

Dia Psalma ble grunnlagt rett etter at Johnny Rydh, trommis i Strebers, omkom i en bilulykke. Etter Rydhs død 1992, spilte Ulke (gitar), (sang) og Ztikkan (bass) inn et siste album som Strebers som fikk navnet Till En Vän med Solbjörn (trommemaskin) som trommis. Samme år hadde bandet en turné, men med Stipen som ny medlem i bandet ettersom Solbjörn hadde fått jobb som jazzmusiker i USA. Etter turneén bestemte de seg for å skape bandet Dia Psalma. De slapp ut tre album og syv singler innen bandet ble oppløst i 1997.

Den 17. januar 2006 opplyste de om at bandet skulle gjenforenes, og bandet spilte samme året bl.a. på Peace & Love-festivalen i Borlänge, Arvikafestivalen, Hultsfredsfestivalen, Augustibuller, Arenan (Fryshuset) og Grusrocken i Virsbo. Det femte albumet, Djupa skogen, ble gitt ut den 10. oktober 2007. En singel, «Som man är», ble også gitt ut 7. juni. Bandet var på turneé i oktober og november 2007.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]


Singler[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]