Hopp til innhold

Det summer rundt Maggie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det summer rundt Maggie
orig. The Buzz on Maggie
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Komedie
Prod.landAmerikansk
Sesonger1
Episoder21
Lengde22 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
Stemmer avSusan Tolsky, Cree Summer, Jessica DiCicco, Brian Doyle-Murray, Thom Adcox-Hernandez, David Kaufman
MedvirkendeJessica Di Cicco
Mona Marshall
Cree Summer
Thom Adcox-Hernandez
Tara Strong
Bak kamera
Skaper(e)Dave Polsky
RegiDave Wasson
MusikkAdam Berry
Prod.selskapDisney Television Animation
Sending
Periode17. juni 200527. mai 2006
TV-kanalDisney Channel
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Det summer rundt Maggie var en amerikansk animasjonsserie som ble vist på Disney Channel. Den handler om en flue som heter Maggie Pesky. Hun bor i den fiktive byen «Stickyfeet» sammen med familien sin. Hun har en bestevenn som heter Rayna Cartflight. Maggie og Rayna finner alltid på mye rart.

Handling[rediger | rediger kilde]

«The Buzz on Maggie» følger Maggie Pesky (spilt av Jessica DiCicco) en 13 år gammel flue og familien hennes: foreldrene Chauncey og Frieda, samt brødrene Aldrin, Pupert, og søsteren Bella. Familien holder til i en gammel melkekartong i et flue-metropol kalt Stickyfeet, som ligger på en søppelfylling. Maggie har en veldig ambisiøs og eventyrlysten personlighet, og ønsker å bli en berømt rockestjerne.

Maggies tilnærming til livet fører ofte til uventede konsekvenser som setter henne selv i fare, ettersom hun ofte følger hennes egne impulser - selv om dette strider mot reglene eller foreldrenes ønsker. Maggie går på en ungdomsskole kalt Buzzdale Academy sammen med bestevenninnen Rayna Cartflight. Skolens ansatte inkluderer blant annet den sleipe rektor Peststrip (spilt av Jeff Bennett) den pompøse Mr. Bugspit og barske Mrs. Wingston. TV-serien inneholder en rekke referanser til pop-kultur og vanlige temaer - for eksempel søsken-rivalisering og gruppepress, men fra en flues synspunkt.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata