Det europeiske fortellersenteret

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det europeiske fortellersenteret (Europeisk Fortellersenter AS) er et selskap som holder til i kultursenteret Sandnes Brygge[1] i Sandnes, og er et senter for fortelling og fortellerkunst i Europa. Senteret ble stiftet i 2007 og holdt frem til mai 2008 til i Rådhusteateret i Sandnes.

Senteret arrangerer fortellerforestillinger, formidler fortellere, gjennomfører fortellerutdanning, og initierer forskning omkring fortellingenes funksjon. På vegne av offentlige og private aktører utfører senteret prosjektoppdrag. For Stavanger2008 (europeisk kulturhovedstad 2008) arbeidet senteret med prosjektet Odins øye, som siktet mot å kartlegge hvilke verdier folk flest ønsker at fremtiden skal bygges på. Disse verdiene skulle bygges inn i fortellinger som skulle formidles på ulike arenaer.

Europeisk Fortellersenter samarbeide med Stavanger 2008 ført til gjennomføring av til sammen 70 arrangement med 15 000 tilskuere. Under samarbeidet med S2008 ble det tatt et initiativ til dannelse av et europeisk nettverk for fortellere. Dette samarbeide fortsetter enda. Neste samling for og etablere nettverket er i Sveits i august 2009.

Senteret planlegger å sette igang innsamling av muntlige fortellinger. Målet er at muntlige fortellinger skal gjøres tilgjengelige via digitaliserte filer som lagres på en tjener og kan lastes ned av forskere og privatpersoner. Senteret samarbeider med forskningsinstitusjoner i Stavanger, Bergen og i Østfold. Senteret har inngått samarbeid med Sandnes kommune, og hadde frem til 2008 lokaler og scener i Rådhusteateret.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata