Desire Petroleum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Desire Petroleum plc
Org.formAksjeselskap
(LSE:DES)
BransjePetroleumsindustri
Etablert1996
HovedkontorMalvern
LandStorbritannia
Grunnlegger(e)Colin Phipps
Nettstedwww.desireplc.co.uk
Innkjørselen til Mathon Court, hovedkontoret til Desire Petroleum

Desire Petroleum plc er et britisk oljeselskap med konsesjon for prøveboring ved Falklandsøyene. Selskapet er listet på Londonbørsens Alternative Investment Market-liste.

Selskapet ble etablert i 1996 av Dr. Colin Phipps, en tidligere geolog for Shell som har arbeidet i Venezuala, Nederland og USA. Selskapet er oppkalt etter skipet «Desire», med kaptein John Davis, som oppdaget Falklandsøyene i 1592. I 1998 ble selskapet notert på Alternative Investment Market.

Siden slutten av 1990-tallet var Colin Phipps interessert i Falklandsøyenes geologi og potesnialet for petroleumsforekomster. Desire Petroleum ble tildelt konsesjon for boring ved Falklandsøyene i 1997, og prøveboring ble gjennomført i 1998. Det ble ikke gjort kommersielt drivverdige funn med datidens oljepriser. En 3D-seismogram ble tatt i 2004 og viste stort oljepotensiale.

I februar 2010 planlegges det å starte prøveboring med «Ocean Guardian» tilhørende Rockhopper Exploration i Nord-Falkland-bassenget, til sterke protester fra argentinske myndigheter.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]