Desire Petroleum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Desire Petroleum plc
Org.formAksjeselskap
(LSE:DES)
Etablert1996
HovedkontorMalvern
Bransjeoljeindustri
Grunnlegger(e)Colin Phipps
Nettsidehttp://www.desireplc.co.uk/
Innkjørselen til Mathon Court, hovedkontoret til Desire Petroleum

Desire Petroleum plc er et britisk oljeselskap med konsesjon for prøveboring ved Falklandsøyene. Selskapet er listet på Londonbørsens Alternative Investment Market-liste.

Selskapet ble etablert i 1996 av Dr. Colin Phipps, en tidligere geolog for Shell som har arbeidet i Venezuala, Nederland og USA. Selskapet er oppkalt etter skipet «Desire», med kaptein John Davis, som oppdaget Falklandsøyene i 1592. I 1998 ble selskapet notert på Alternative Investment Market.

Siden slutten av 1990-tallet var Colin Phipps interessert i Falklandsøyenes geologi og potesnialet for petroleumsforekomster. Desire Petroleum ble tildelt konsesjon for boring ved Falklandsøyene i 1997, og prøveboring ble gjennomført i 1998. Det ble ikke gjort kommersielt drivverdige funn med datidens oljepriser. En 3D-seismogram ble tatt i 2004 og viste stort oljepotensiale.

I februar 2010 planlegges det å starte prøveboring med «Ocean Guardian» tilhørende Rockhopper Exploration i Nord-Falkland-bassenget, til sterke protester fra argentinske myndigheter.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]