Dennis Rader

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dennis Rader
FødtDennis Lynn Rader
9. mars 1945 (73 år)
Pittsburg
Utdannet ved Butler Community College, Wichita State University
Beskjeftigelse Seriemord (1974–), Agente de Seguridad Privada, slakter
Nasjonalitet USA

Dennis Rader (født 9. mars 1945) er en amerikansk seriemorder som torturerte og drepte minst ti ofre. Han er også kjent som BTK (Bind, Torture and Kill) som henviser til hans modus operandi.

Han kommuniserte ofte med politiet og mediene gjennom brev og ved en anledning ringte han også politiet. Hans første mord var i 1974 og siste var i 1991. I 2004 begynte Rader igjen å sende brev til politiet og mediene siden avisene begynte å skrive om 30-årsdagen for det første mordet. Han begynte også å sende brev på disketter og det var via disse politiet klarte å spore ham opp. Digitale spor (metadata) ledet etterforskerne til kirken der Rader var president i styret. Dokumentet var også skrevet av «Dennis». Politiet fikk rettens godkjennelse til å hente inn DNA fra Raders datter for sammenligning, som gav treff mot de funnene som hadde blitt gjort fra åstedene til BTK-mordene.

Rader ble arrestert 25. februar 2005, Etter en lang pause på 1990-tallet og det tidlige 2000-tallet, fortsatte Rader å sende brev i 2004, noe som førte til hans arrestasjon i 2005 og påfølgende dom. Han soner nå 10 påfølgende livstidsdommer på El Dorado Correctional Facility, med tidligste mulige løslatelse 26. februar 2180.