Den blå sandens hemmelighet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Den Blå Sandens hemmelighet (パタパタ飛行船の冒険 Patapata Hikousen no Bouken) er en japansk/koreansk animeserie (tegnefilmserie) fra 2002. Den er løst basert på to av Jules Vernes bøker; Face au drapeau (1896, eng. Facing the Flag) og L'Étonnante aventure de la mission Barsac (eng. The Astonishing Adventures of the Barsac Mission; også kjent som "Part 1 of 2: Into the Niger Bend" og "Part 2 of 2: The City in the Sahara"). "Barsac Mission"-boka var uferdig da Jules Verne døde i 1905, men ble senere fullført av sønnen Michel Verne og utgitt i 1919.

Tegnefilmserien handler om den unge jenta Jane Buxton, hvis bror George er forsvunnet i det mystiske Østen. Hun drar for å finne ham, og fra episode til episode utvikles historien om hennes reise og søken etter sin bror.

Serien er på 26 episoder, fordelt på to sesonger á 13 episoder. I sesong 2 forandret innledningen seg noe med enkelte klipp hentet fra denne sesongens episoder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien starter i gamle England i et herskapshus hvor vi får se hovedpersonen Jane Buxton som nyfødt. Moren hennes ligger for døden og de pårørende frykter hva som kan skje hvis ting fortsetter som det gjør. Litt etterpå får en vite at livet hennes ikke står til å redde og går bort til Jane's store forskrekkelse. Det skjer et tidshopp lenger frem i tid hvor Jane har blitt eldre. Hun går på skole, men passer kanskje ikke inn i den strenge skolekulturen som er forventet av unge jenter på hennes alder. Faren hennes Den ene broren hennes William jobber i en bank, hvor han tilsynelatende gjør kunder fornøyde med den servicen han tilbyr. Faren er imponert og stolt av hans arbeid, selv om William ikke føler det samme. Jane har en annen bror som heter George og er en vitenskapsmann som forsker på "flyvemaskiner" og hvordan man kan få disse til å fly. Den unge jenta er interessert i det broren hennes holder på med og er nysgjerrig på hvordan alt dette skal gå. Hun har nemlig selv en drøm å kunne fly og dermed lover George at han skal kunne gjøre slik at Jane får oppfylt drømmen sin.

Foran andre vitenskapsmenn gjør han det ikke så bra med teorien om at han kan finne en slags mystisk blå sand i et fjernt asiatisk land, som kan få flyene til å lette. Han drar etter hvert ut på en ekspedisjon for å finne det han er på jakt etter, men blir rapportert død for forræderi. Familien blir lamslått og faren i huset blir etter hvert syk. William fordufter også helt plutselig. Om litt får Jane et brev uten signatur med en blå sand inni som flyter i luften. På grunnlag av dette tror dermed Jane at broren hennes likevel er i live på tross av rapporten Buxton-familien fikk. Hun vil også bevise hans uskyld og setter ut på en reise til Østen med nye venner. Det er en del mysterier som hovedkarakteren må finne ut av sammen med følgesvennene sine, men kanskje det er slik at "det en ikke vet har en ikke noe vondt av"?

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]