Defensie Bewakings- en Beveiligingsorganisatie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
DBBOs emblem

Defensie Bewakings- en Beveiligingsorganisatie (DBBO) er en vakt- og sikkerhetsorganisasjon i det nederlandske forsvaret. DBBO ble etablert 1. januar 2011. Denne organisasjonen er såkalt 24-timersdrift (fullkontinuerlig), og faller inn under Commando DienstenCentra.

Før opprettelsen av DBBO hadde forsvarsgrenene selv ansvar for sikkerhet og bevoktning av sine objekter. Samlingen av vakt- og sikkerhetstjenester i en sentral organisasjon gjorde at forsvaret kunne innføre en enhetlig tilnærming.

DBBO er ansvarlig for gjennomføringen av bevoktning og sikkerhet innen forsvaret. En sekundær oppgave er å gi råd om organisatoriske, strukturelle og elektroniske sikkerhetstiltak for hele forsvarets organisasjon.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Frem til midten av 2016 lå DBBO under avdelingen for fast eiendom og sikkerhet, hvoretter den ble underlagt avdelingen for anlegg og logistikk i Commando DienstenCentra.

DBBO består av tre sikkerhetsregioner (Syd, Nord og Vest). Hver region har sin egen kommandant. Sikkerhetsregionene er delt inn i åtte sikkerhetsområder; syv i Nederland og en i Karibien. Sikkerhetsområdene er organisert i patruljeområder (laveste nivå). Den sentrale staben er forlagt i Utrecht, hvor DBBO-sjefen har sitt hovedkvarter. DBBO har drøyt 1800 ansatte, hvorav 80% sivile og 20% militære.

Vakt- og sikkerhetsoppdragene utføres av lag bestående av tjenestemenn og hundeekvipasjer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]