Defenders of Human Rights Center

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Defenders of Human Rights Center
LandIran
Grunnlegger(e)Shirin Ebadi, Mohammad Ali Dadkhah, Abdolfattah Soltani, Mohammad Seifzadeh

Defenders of Human Rights Center er en uavhengig menneskerettighetsorganisasjon som ble grunnlagt i 2001 i Iran.[1] Organisasjonen har som mål å fremme og beskytte menneskerettighetene i Iran og har blitt anerkjent nasjonalt og internasjonalt for sitt arbeid.

Mål og arbeid[rediger | rediger kilde]

Organisasjonens hovedmål er å beskytte og fremme menneskerettighetene:

  • Juridisk bistand: Organisasjonen tilbyr juridisk bistand til enkeltpersoner og grupper som har blitt utsatt for menneskerettighetsbrudd. Dette kan inkludere rettshjelp, juridisk rådgivning og støtte i rettssaker.
  • Advokatvirksomhet: Organisasjonen arbeider for å rette søkelyset mot menneskerettighetsbrudd ved å føre saker for retten og samarbeide med andre menneskerettighetsorganisasjoner.
  • Opplæring og bevissthet: Organisasjonen driver opplæringsprogrammer og kampanjer for å øke bevisstheten om menneskerettigheter og oppfordre til aktiv deltakelse i menneskerettighetsarbeidet.
  • Forsvar av aktivister: Organisasjonen forsvarer menneskerettighetsaktivister som står overfor trusler, forfølgelse eller vold på grunn av sitt arbeid.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Muhammad Sahimi (10. mai 2012). «Nationalist, Religious, and Resolute: Narges Mohammadi». PBS. Arkivert fra originalen 29. juni 2012. Besøkt 31. oktober 2012.