De svarte ridderne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

De svarte ridderne er en underholdningsbokserie skrevet av Margit Sandemo. Serien består av 12 bøker og handler om overnaturlig ting og kjærlighet. Serien handler også om hovedfigurene Antonio, Jordi, Unni og Morten, som er etterkommere av riddere, og deres kamp mot en forbannelse og for kjærlighet.


Morten, 24 år, Unni, 21, og Antonio, 27 år, finner ut at de har snublet over noe skremmende som later til å ha røtter langt tilbake i tiden. I slektene deres dør den førstefødte i en alder av 25 år. De blir trukket inn i en heksegryte av vonde drømmer, advarende innskrifter på pergamentruller, svarte ryttere og hatefulle munker. Et merkelig tegn dukker opp overalt.

Alle tre blir utsatt for angrep fra høyst levende personer. Morten blir meget alvorlig skadet. Antonios storebror Jordi har dødd fire år tidligere, 25 år gammel. Han var Unnis store kjærlighet. Etter hans død vil den onde arven gå videre til Antonios eventuelle barn, så han akter ikke å få noen.

Men så møter de Jordi som lever et slags frostomhyllet halvliv etter å ha sluttet en pakt med fem spanske riddere fra en forgangen tid. På grunn av hans interesse for deres bitre skjebne har de gitt ham fem års henstand for at han skal forsøke å løse gåten deres. Jordi har imidlertid ikke fått tid til undersøkelser, for både hans bror og Morten og Unni blir hele tiden angrepet, og han må beskytte dem.