David Reddaway

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
David Reddaway
David Reddaway official.jpg
Født26. april 1953 (65 år)
Ottawa
Utdannet ved Fitzwilliam College
Beskjeftigelse Diplomat
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Medlem av Den britiske imperieordenen, kommandørridder av Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden

David Norman Reddaway (født 26. april 1953 i Ottawa, Canada) flyttet til Storbritannia og ble utnevnt til den britiske ambassadøren til Tyrkia. Før han ble utnevnt til ambassadør for Tyrkia i 2009, var han den britiske ambassadøren som var stasjonert i Irland.

Reddaway ble uteksaminert fra Oundle School og studerte historie ved Cambridge University, før han ble med i det britiske utenriksdepartementet i 1975. I løpet av hans karriere har han hatt oppdrag i flere land. Han har blant annet reist til Iran (under den iranske revolusjonen), India, Spania, Argentina og Afghanistan.

I 2002 ble Reddaway utnevnt til den britiske ambassadøren til Iran, men han ble avvist av den iranske regjeringen, men enkelte iranske aviser hadde feilaktig anklaget ham for å være «en jøde og medlem av det britiske etterretningstjenesten MI6, og at han derfor mest sannsynlig var spion".

Reddaway snakker flytende persisk og hans kone, Roshan, er opprinnelig av iransk avstamming. Reddaway er far til tre barn. Han tjenestegjorde som Storbritannias høykommissær til Canada mellom 2003 og 2006. Han presenterte sine diplomatiske akkreditiver til Irlands president, Mary McAleese, den 12. september 2006, da han etterfulgte Stewart Eldon som den britiske ambassadøren til Irland.

Han er utnevnt til companion av Order of St. Michael and St. George og til medlem av Order of the British Empire for sine tjenester for landet.