David Reddaway

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
David Reddaway
David Reddaway official.jpg
Født26. apr. 1953Rediger på Wikidata (69 år)
OttawaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse DiplomatRediger på Wikidata
Embete
  • Ambassador of the United Kingdom to Turkey (2009–2014)
  • ambassador of the United Kingdom to Ireland (2006–2009)
  • High Commissioner of the United Kingdom to Canada (2003–2006)
  • ambassador of the United Kingdom to Iran (1990–1993) Rediger på Wikidata
Utdannet ved Fitzwilliam CollegeRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Utmerkelser Medlem av Den britiske imperieordenen, kommandørridder av Sankt Mikaels og Sankt Georgs ordenRediger på Wikidata

David Norman Reddaway (født 26. april 1953 i Ottawa i Canada) er en canadiskfødt britisk diplomat. Han flyttet til Storbritannia og ble utnevnt til den britiske ambassadøren til Tyrkia. Før han ble utnevnt til ambassadør for Tyrkia i 2009, var han den britiske ambassadøren som var stasjonert i Irland.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Reddaway ble uteksaminert fra Oundle School og studerte historie ved Cambridge University, før han ble med i det britiske utenriksdepartementet i 1975. I løpet av hans karriere har han hatt oppdrag i flere land. Han har blant annet reist til Iran (under den iranske revolusjonen), India, Spania, Argentina og Afghanistan.

I 2002 ble Reddaway utnevnt til den britiske ambassadøren til Iran, men han ble avvist av den iranske regjeringen, men enkelte iranske aviser hadde feilaktig anklaget ham for å være «en jøde og medlem av det britiske etterretningstjenesten MI6, og at han derfor mest sannsynlig var spion".

Reddaway snakker flytende persisk og hans kone, Roshan, er opprinnelig av iransk avstamming. Reddaway er far til tre barn. Han tjenestegjorde som Storbritannias høykommissær til Canada mellom 2003 og 2006. Han presenterte sine diplomatiske akkreditiver til Irlands president, Mary McAleese, den 12. september 2006, da han etterfulgte Stewart Eldon som den britiske ambassadøren til Irland.

I perioden 2009−2014 var han Storbritannias ambassadør til Tyrkia, før han forlot diplomatiet for en karriere i privat næringsliv.[1]

Han er utnevnt til companion av Order of St. Michael and St. George og til medlem av Order of the British Empire for sine tjenester for landet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Goldsmiths’ Company appoints Sir David Reddaway as new clerk» (engelsk). professional jeweller. 13. januar 2016.