David Cook

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
David Cook
David Roland Cook
David Cook American Idol Homecoming 2.jpg
David Cook i 2008
Født20. desember 1982 (37 år) i Houston, Texas
Houston
Utdannet ved University of Central MissouriRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet USA Amerikansk
Musikalsk karriere
SjangerRock / Alternativ rock
InstrumentGitar
Aktive år1999 -
PlateselskapRCA Records
NettstedKlikk her
IMDbIMDb
Tidligere band
Axium
Midwest Kings

David Roland Cook (født 20. desember 1982 i Houston, Texas) er en amerikansk rockemusiker, låtskriver, og vokalist. Han ble først kjent for å vinne syvende sesong av American Idol 21. mai 2008.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Han ble født i Houston Texas av foreldrene Beth (født Frye) og Stan Cook. Han er den mellomste av tre brødre, Adam er den eldste og Andrew er den yngste. Han vokste opp iBlue Springs, Missouri, men bor nå i Tulsa, Oklahoma. Han fikk sin første gitar som tolvåring, en Fender Stratocaster. Han deltok på flere musikaler mens han gikk på skolen, og var også med i Blue Springs South High School National Forensics League. Han var en ivrig baseballspiller i skoletiden, og da han mistet interessen for sport tok musikken over mer av interessene hans. Han fikk et stipend for teater for å gå på University of Central Missouri, men ga opp teater etter to semester. Han gikk ut av skolen i 2006 med utdannelse innen grafisk design.

Musikkarrière[rediger | rediger kilde]

Han var vokalist i bandet Axium fra 1999 til 2006. Bandet startet han sammen med trommeslager Bobby Kerr i sitt første år på High School. Bandet ble valgt til det beste bandet i Kansas City i 2004. Etter oppløsningen av bandet flyttet så til Tulsa for å jobbe videre med musikk. Han ble der med i bandet Midwest Kings hvor han spilte gitar, bassgitar og sang bakgrunnsvokal. Han spilte inn en EP med bandet i 2006; Incoherent with Desire to Move On. Han ga så ut et soloalbum med tittel Analog Heart samme år, hvor han også designet albumomslaget.

American Idol[rediger | rediger kilde]

David var med på prøvesynging for American Idol i Omaha, Nebraska, hvor han sang Bon Jovis «Livin' on a Prayer». Han hadde egentlig ikke tenkt å prøvesynge, men var der for sin yngre bror Andrew. Han kom ikke videre, og ba David om å prøvesynge. Han gikk videre til Hollywood, hvor han sang «(Everything I Do) I Do It for You» av Bryan Adams, mens han spilte gitar. Andre sangen var «I'll Be» av Edwin McCain. Den hvite Gibson Les Paul gitaren hans har «AC» skrevet med store sorte bokstaver, noe han har sagt er for brødrene Adam og Andrew (Cook). Etter uke 12 hadde han et oransje armbånd til støtte for en 7 år gammel fan med leukemi (Lindsey Rose).

David vant den syvende sesongen av American Idol 21. mai 2008, med 56% av stemmene, 12 millioner flere enn David Archuleta som kom på andreplass. Vinnersangen het «The Time of My Life».

David slo flere Billboard rekorder etter American Idol. Han hadde blant annet elleve sanger på Hot 100 på en gang, og slo Miley Cyrus sin rekord fra 2006 (6 sanger på en gang). Davids første single «The Time of My Life» debuterte som #3 på lista.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Soloalbum

  • 2006: Analog Heart
  • 2008: David Cook

Axium

  • 2002: Matter of Time
  • 2003: Blindsided
  • 2004: The Story Thus Far
  • 2004: Alive in Tulsa (konsertalbum)

Midwest Kings

  • 2006: Incoherent With Desire To Move On (EP)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 13. des. 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige mottaker:
Jordin Sparks
American Idol vinner
Neste mottaker:
Kris Allen