Dan Remy Tangnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dan Remy Tangnes
Født3. mars 1979[1]Rediger på Wikidata (45 år)
Oslo
BeskjeftigelseIshockeyspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
SportIshockey[2]
PosisjonLøper
Klubb(er)Rögle BK

Dan Remy Tangnes (født 3. mars 1979 i Oslo) er en norsk trener og tidligere ishockeyspiller. Han er for tiden hovedtrener for EV Zug i Sveits. Som spiller tilbrakte Tangnes karrieren i Rögle BK, Gislaveds SK, Lillehammer IK og Jonstorps IF. Også for Norske juniorlandslaget.[3].

Hockey karrière[rediger | rediger kilde]

Dan Remy Tangnes er fra Kampen i Oslo, etter en barne- og ungdomstid med hockeykarrière på aldersbestemte lag i Vålerenga Hockey Sammen med tidligere profiler som Kjell Richard Nygård og Kenneth Larsen. Flyttet Tangnes til Sverige som 16-åring. Etter å ha fullført hockeygymnaset ble han plukket opp av Røgle. Han var i tillegg innom Gislaved, Jonstorps Sk og tilbake i Norge en sesong med Lillehammer IK sesong 2001\02, før han, grunnet skader, måtte legge opp i 2005 da hadde han spilte for Jonstorps IF siden 2001.

Skadene skulle likevel ikke sette en stopper for hockeydrømmen. Allerede som 25-åring startet han sin trenerkarrière på lavere nivå i Svensk hockey. I 2009 tok han over som juniortrener for Rögle, og i 2011 fikk han jobben som hovedtrener. Samme sesong tok han laget opp i den svenske Eliteserien.[4]. 24. oktober 2013 ble Tangnes erstattet av Magnus Bogren som hovedtrener for Rögle BK, men fikk tilbake jobben som hovedtreer da klubben rykket ned ved sesongslutt. Sesongen 2014-2015 startet Tangnes som assistenttrener i Linköping, men tok i løpet av sesongen over som hovedtrener. Der ble han fram til EV Zug ønsket hans tjenester i april i 2018 og i 2019 vant EV Zug «Schweizer Cup».[5][6].

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]