Dalane Miljøverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dalane Miljøverk AS er et renovasjonsselskap for kommunene Bjerkreim, Eigersund og Sokndal i Rogaland fylke. Selskapet omtales også som DIM.

For privat husholdninger og hytter har vi avfallsstasjoner på Vikesdal i Bjerkreim, Tengsareid i Eigersund og Rekeland i Sokndal. DIM har hovedkontor på Svåheia der håndteres avfallsfraksjoner fra bedrifter og virksomheter.

Selskapet skal vareta og utføre eierkommunenes lovpålagte oppgaver innenfor avfallssektoren, herunder også innsamling og behandling av kloakkslam  fra private husholdninger. Selskapet kan også utføre annen  avfalls relatert virksomhet på forretningsmessig grunnlag  etter styrets vurdering. Selskapet skal drive sin virksomhet  etter forretningsmessige prinsipper.

Selskapet har base og kontor på Svåheia i Eigersund kommune, 12 km sør for Egersund sentrum. Selskapet har også Avfalls-/Gjenvinningstasjoner i Vikesdal, på Tengsareid og Rekeland

Selskapet er basert på Dalane Miljøverk IKS (DIM) som var et interkommunalt renovasjonsselskap for kommunene Bjerkreim, Eigersund og Sokndal i Rogaland fylke. Selskapet er nå omformet fra IKS til AS, og virksomheten drives nå under navnet Dalane Miljøverk AS. Selskapet drev med avfallsinnsamling, slamtømming og avfallsdeponi. Avfallsdeponiet drives nå av selskapet Svaaheia Avfall AS

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]