Dalaman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kysten ved Dalaman
Kart over Muğlaprovinsen. Dalamandistriktet ligger i den østre delen av provinsen.

Dalaman er et distrikt så vel som den vikigste byen i distriktet, som ligger ved den tyrkiske sydvestkysten i provinsen Muğla. Byen Dalaman hadde noe over 23 000 innbyggere i 2009. Elven Dalaman (Dalaman çayı) danner mye av distriktets vestlige grense mot distriktene Köyceğiz og Ortaca.

Byen Dalaman ligger på kystsletten, mens resten av distriktet i retning Fethiye ved kysten og mot de høye fjellene på grensen til Denizli i nord er høyland, dominert av dalene hvor Dalamans sideelver har sine løp. Dalaman er kjent for sin internasjonale lufthavn som tar i mot en rekke turister som besøker denne delen av Tyrika hver år, spesielt til kystbyene vest og øst for Dalaman, som Marmaris, Fethiye, Köyceğiz, Dalyan, Ölüdeniz og Hisarönü.

Den internasjonale flyplassen i Dalaman har Tyrkias 3. største terminalbygning, og betjener fly til og fra mer enn 120 destinasjoner. Internasjonal trafikk går via en nybygd terminial, men den gamle brukes av innenlandsruter til Ankara og de to flyplassene i Istanbul.