DTU Space

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Technical University of Denmark, Building 328, 2015-10-30.JPG
Grunnlagt2005
Beliggenhet Lyngby-Taarbæk kommuneRediger på Wikidata

DTU Space
55°46′59″N 12°31′01″Ø

DTU Space er et forskningsinstitutt under Danmarks Tekniske Universitet som beskjeftiger seg med romforskning. DTU Space oppstod 1. januar 2007 ved en fusjon mellom Danmarks Rumcenter, som var en sektorforskningsinstitusjon under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, og Danmarks Tekniske Universitet samt deler av Risø, Danmarks Fødevareforskning, Danmarks Transportforskning og Danmarks Fiskeriundersøgelser.

DTU Spaces forskning og utvikling er konsentrert innenfor følgende områder: astrofysikk, solsystemfysikk, geodesi og geodynamikk, remote sensing samt romteknologi.

Et av DTU Spaces aktuelle forskningsprosjekter har tittelen Den kosmiske forbindelse. Den gjennomsnittlige temperatur ved jordoverflaten har steget omkring én grad i de seneste hundre år. En mulig forklaring på stigningen er at den skyldes menneskelig aktivitet. Forskere på DTU Space arbeider med en annen mulig, supplerende forklaring: At det kan være variasjoner i den kosmiske stråling, som rammer jordens atmosfære, som til dels er skyld i klimaendringene.

DTU Space bidrar til utdannelsen av den neste generasjon av ingeniører og naturvitenskapelige forskere på de videregående utdannelser og er også med på å fremme interessen for teknikk og naturvitenskap blant barn og unge i folkeskolen og på de gymnasiale utdannelser.

Arbeide med romfartsteknologi kan gi virksomheter et høyteknologisk kompetanseløft og tilføre en betydelig brandværdi. DTU Space står til rådighet for å hjelpe dansk næringsliv med å få kommersielt utbytte av rommet. Videre leverer DTU Space bistand til en rekke myndigheter med å få gavn av satellittbaserte systemer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]