D20-system

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Terninger ofte brukt i D20-systemet, med tall opp som samsvarer med hvor mange sider de har. Terningen med «0» opp er ti-sidig, og den nederste terningen er fire-sidig.

D20-systemet er et rollespillsystem publisert i 2000 av Wizards of the Coast, opprinnelig utviklet basert på den tredje utgaven av Dungeons & Dragons, med mål om å minske antallet tilgjengelig rollespillsystemer i form av standardisering.[1] Navnet er basert på begrepet «d20» (fra «20-sided dice»), som er tjue-sidede terninger som er grunnlag for mye av mekanismene i spillet.

Mye av systemet er lisensiert under Open Game-lisensen, som gir rollespillutviklere tillatelse til å endre, kopiere og dele noe av innholdet, for det meste spillmekanismer, så lenge det er delt med lik lisens.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The d20 System Concept:Frequently Asked Questions». www.wizards.com. Arkivert fra originalen 7. mars 2004. Besøkt 10. juni 2021. 
  2. ^ «Open Game Definitions:Frequently Asked Questions». www.wizards.com. Arkivert fra originalen 7. mars 2004. Besøkt 10. juni 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.