Dâmreifjellene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dâmreifjellene
Høyde 1 081 moh.
LandKambodsjas flagg
FjellrekkeKrâvanhfjellene
Posisjonskart
Dâmreifjellene ligger i Kambodsja
Dâmreifjellene
Dâmreifjellene
Dâmreifjellene (Kambodsja)
Kart
Dâmreifjellene
10°37′00″N 104°03′00″Ø

Dâmreifjellene, bokstavelig oversatt Elefantfjellene, er en fjellkjede som ligger i Kampotprovinsen sørvest i Kambodsja.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Disse fjellene er en avlegger av Krâvanhfjellene, men de er adskillig mindre. Det høyeste punktet er Phnom Bokor på 1081 meter (3547 fot) over havet. Fjellene ligger like ved bredden av Thailandgulfen, og de tett skogkledde åsene får i snitt 3800-5000 mm nedbør årlig på vestsiden (som følge av sørvestlige monsunvinder), men bare 1000-1500 mm på regnskyggesiden mot øst.

Dâmreifjellene var frem til 1975 det viktigste sentrum i Kambodsjas pepperdyrking. Etter de mellomliggende år med borgerkrig og omveltninger har dette landbruket langsomt begynt å ta seg opp igjen fra slutten av 1990-tallet.

Turisme[rediger | rediger kilde]

Phnom Bokor nasjonalpark opptar det meste av øvre nivåene og toppene av Dâmreifjellene. Myndighetene prøver å dempe ulovlig hogst. Parken har et stort utvalg av plantearter, inkludert sjeldne orkidéer[1], samt noen spektakulære fosser i regntiden.

Det er en forlatt fransk by på toppen av Phnom Bokor, kjent som Bokor Hill Station (station Climatique du Bokor), der eliten av franske offiserer tilbrakte ferien i den varme årstiden. Stedet har også en kirke og et kasino, alt i en falleferdig tilstand. Her er også en utpost for den Kambodsjanske hæren som også fungerer som et ungdomsherberge i mangel av andre overnattingsmuligheter. Begge stedene har nå blitt turistattraksjoner, men veien opp dit, bygget i 1907, er i dårlig stand.[2]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Evolution of pollinaria structure in cambodian orchids (engelsk)
  2. ^ Mogenet Luc,La Création de la stasjon climatique du Bokor (Cambodge), presentasjon commentée de kilder d'arkiver inédites, Péninsule, 2007 (2) N ° 55, Paris, 2008

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]