Biru Baby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Cyaneed»)
Cyaneed
OpphavAlta
SjangerRock, Punk, pop, nyveiv
Aktive år2014–d.d.
PlateselskapFrisk F Music
Medlemmer
Hanna Reinsnes Moen
Karen Therese Ugelvik
Iki
Henrik Gustavsen
Andre forhold

Cyaneed er et norsk rockeband fra Alta. Bandet består av Hanna Reinsnes Moen på vokal, Karen Therese Ugelvik på bass, Iki på gitar og Henrik Gustavsen på trommer.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Bandet ble startet i 2004 av Reinsnes Moen, Iki og Boland, da under navnet Cyanide. Tana-jenta Ugelvik sluttet seg til i 2006, og overtok jobben som bassist. Bandets første utgivelse ble gjort som trio, men Ugelvik er likevel kreditert i albumheftet. I 2006 fikk bandet nasjonal oppmerksomhet da de lagde tittellåta til Tommy Wirkolas debutfilm Kill Buljo, Dødsmaskin.[1] Cyaneed turnerte deretter landet rundt, og gjorde seg bemerket med sine fengende, norskspråklige låter og sine svært energiske konserter. De har også turnert i Sverige og Russland, og spilte på ulike arenaer i Liverpool i desember 2007. 13. april 2015 skiftet de navn til Biru Baby, fordi Cyaneed hadde "mistet ereksjonen sin".[2] Biru Baby blander norsk, samisk, engelsk og russisk i tekstene.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Jentene ga i 2006 ut Jeg forstår ikke hva jeg gjør, et album de i intervjuer har omtalt som en demo-samling. I 2007 fulgte EP-en Tiny Terror og i november 2008 slapp de debutalbumet I Rule This Library For Tonight. De to siste utgivelsene ble produsert av svensken Robert Ekholm.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Andre deltakelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]