Cuthbert Sebastian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Generalguvernør Cuthbert Sebastian, fotografert i oktober 2012 sammen med Louise Lake-Tack, generalguvernør i Antigua og Barbuda

Cuthbert Montraville Sebastian (født 22. oktober 1921) var fra 1. januar 1996 til 1. januar 2013 generalguvernør av Saint Kitts og Nevis.

Under andre verdenskrig tjenestegjorde Sebastian som akterskytter i Royal Canadian Air Force.

Sebastian har naturvitenskapelig mastergrad fra Mount Allison University og ble i 1958 utdannet lege ved Dalhousie University i Halifax i Canada. Fra 1962 til 1966 studerte Sebastian obstetrikk og gynekologi ved Dundee Royal Infirmary i Storbritannia. Han har arbeidet i forskjellige stillinger i sitt hjemland, der han fra 1980 til 1983 var landets Chief Medical Officer.

Sebastian ble i 1996 storkorsridder av Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden. Han er dermed adelig og har rett til å føre tiltaleformen sir foran sitt navn. Han er også offiser av Den britiske imperieordenen.

Sebastian er æresdoktor ved Dalhousie University og Mount Allison University, samt Fellow av Royal College of Surgeons i London og Honorary Fellow av Royal College of Surgeons i Edinburgh.

Kilder[rediger | rediger kilde]