Crocs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Crocs
Crocs wordmark.svg
Single croc.jpg
Org.formBørsnotert selskap
Etablert2002
Hovedkontor LongmontRediger på Wikidata
LandUSA
AdresseMonarch Park Place 6328, US-80503 Niwot, CO
Produkt(er) SkoRediger på Wikidata
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Crocs Inc. er et amerikansk firma grunnlagt juli 2002 i Boulder, Colorado for å markedsføre en sko oppfunnet og laget av Foam Creations, Inc. Alle Crocs-modellene er laget i det skumlignende materialet Croslite og det er dette som gjør at skoen veier så lite, hver sko har en vekt på rundt 170 gram. Skoene var opprinnelig ment til bruk av seilere, da sålen både er sklisikker og etterlater ikke merker. Den første modellen, Beach™, ble introdusert i november 2002 ved «the Fort Lauderdale Boat Show». På tross av et begrenset reklamebudsjett er Crocs blitt mote i hele verden på meget kort tid, angivelig på grunn av frisk design og ergonomiske fordeler. Det at flere kjendiser adopterte skomoten har blitt brukt som en forklaring på skoenes popularitet. Da Jennifer Garner brukte khaki-fargede Crocs på David Lettermanshow, ble de rapportert utsolgt i hele USA uken etter.

De siste årene har Crocs lansert flere typer sko og etterfølgeren til Beach™, den angivelig slankere modellen Cayman™, er per i dag den mest solgte Crocstypen.

Tilbehør til Crocs – Jibbitz™

I 2005 fikk husmoren Sheri Schmelzer fra Colorado ideen om å lage pynt til å feste i hullene på familiens mange Crocs. Ikke lenge etter hadde hun og mannen etablert et firma som laget og solgte pynten, som de kalte Jibbitz. Pynten, som kan være formet som figurer av alle slag, ble svært populære. Etter ett år kjøpte Crocs opp selskapet for $10 millioner og ekteparet ble millionærer.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]