Converge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Converge
Converge f4304335.jpg
OpphavSalem, USA (1990)
SjangerHardcore punk
Aktive år1990
PlateselskapDeathwish Inc., Epitaph Records, Equal Vision Records, Undecided Records
InnflytelseBorn Against
Nettstedhttp://www.convergecult.com
Medlemmer
Jacob Bannon

Converge er et amerikansk hardcore-band som ble grunnlagt i Salem, Massachusetts i løpet av vinteren 1990. De spiller en blanding av hardcore punk og ekstrem metal.

Converge har siden grunnleggelsen deres bidratt til å definere mange av elementene innen metalcore-sjangeren. Gruppens musikalske stil består i stor grad av komplekst gitararbeid og tromming som har fått mange til å beskrive bandet som et mathcore-band.

Bandet ble gtunnlagt av Jacob Bannon og Kurt Ballou som startet med å spille cover-versjoner av hardcore punk, punk rock og heavy metal-låter. Mange av disse låtene ble fremført på live opptredener i løpet av 1991.

De siste årene har Converge hatt et relativt høyt nivå av popularitet, til tross for deres den noe esoteriske natur av musikken deres, og mangelen på oppmerksomhet fra media. Deres popularitet begynte å stige ved utgivelsen av deres banebrytende album, Jane Doe.

Bandet slapp deres andre album Axe to Fall den 20. oktober 2009. Denne platen ble lekket ut på internett før den planlagte utgivelsen. Gruppen Shaun Hand of Metal sucks har blitt identifisert som kilden til lekkasjen, som skjedde den 4. oktober 2009. Albumet mottok flere positive vurderinger før utgivelsen, inkludert poengsummen 10/10 fra Decibel Magazine, og ble hyllet som bandets beste arbeid siden Jane Doe.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]