Claude Jameson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Claude Jameson
Født20. januar 1886
Missouri
Død12. februar 1943 (57 år)
Los Angeles
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet USA

Claude Stanley Jameson (født 20. januar 1886 i St. Louis i Missouri, død 12. februar 1943 i Los Angeles i California) var en amerikansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1904 i St. Louis.

Jameson vant en olympisk bronsemedalje i fotball under OL 1904 i St. Louis. Han var med på det amerikanske laget St. Rose Parish, som kom på tredjeplass i fotballturneringen bak det canadiske laget Galt Football Club og Christian Brothers College fra USA. St. Rose Parish tapte første kampen med 0-4 til det canadiske laget som også vant over det andre amerikanske laget, Christian Brothers, med 7-0 og ble olympiske mestere i fotball.

De amerikanske lagene St. Rose Parish og Christian Brothers College spilte siden tre kamper innen de kunne kåre en sølvvinner. De to første kampene endte 0-0 og den tredje kampen vant Christian Brothers College med 2-0. Det var kun tre lag som deltok i fotballturneringen som ble gjennomført 16. til 23. november 1904. Jameson var angrepsspiller og spilte alle fire kampene.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]