Claude Jameson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Claude Jameson
Født20. januar 1886
Missouri
Død12. februar 1943 (57 år)
Los Angeles
Beskjeftigelse Fotballspiller
NasjonalitetUSA

Claude Stanley Jameson (født 20. januar 1886 i St. Louis i Missouri, død 12. februar 1943 i Los Angeles i California) var en amerikansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1904 i St. Louis.

Jameson vant en olympisk bronsemedalje i fotball under OL 1904 i St. Louis. Han var med på det amerikanske laget St. Rose Parish, som kom på tredjeplass i fotballturneringen bak det canadiske laget Galt Football Club og Christian Brothers College fra USA. St. Rose Parish tapte første kampen med 0-4 til det canadiske laget som også vant over det andre amerikanske laget, Christian Brothers, med 7-0 og ble olympiske mestere i fotball.

De amerikanske lagene St. Rose Parish og Christian Brothers College spilte siden tre kamper innen de kunne kåre en sølvvinner. De to første kampene endte 0-0 og den tredje kampen vant Christian Brothers College med 2-0. Det var kun tre lag som deltok i fotballturneringen som ble gjennomført 16. til 23. november 1904. Jameson var angrepsspiller og spilte alle fire kampene.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]