Chronicle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Chronicle
Chronicle
Generell informasjon
Sjanger Drama
Sci-fi
Thriller
Nasjonalitet USA
Utgitt 2012
Lengde 80 min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør Josh Trank
Manus Max Landis
Josh Trank
Produsent John Davis
Adam Schroeder
Sjeffotograf Matthew Jensen
Foran kamera
Medvirkende Dane DeHaan
Alex Russell
Michael B. Jordan
Michael Kelly
Ashley Hinshaw
Annen informasjon
Filmformat 1,85:1
Filmselskap Twentieth Century Fox
Eksterne lenker

Chronicle er en amerikansk sci-fi-dramafilm fra 2012. Filmen er regissert av Josh Trank, og har Dane DeHaan, Alex Russell og Michael B. Jordan i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Andrew Detmer (Dane DeHaan) er en tenåring som ikke har det altfor godt i livet: hans mor ligger for døden; faren slår ham; han blir mobbet på skolen; og han har ingen venner. Han blir også sett på som en "freak" av medelevene når han kjøper seg et kamera og bestemmer seg for å filme alt som skjer. Men når han og fetteren Matt (Alex Russell) og Matts venn Steve (Michael B. Jordan) oppdager en hule og utforsker den, forandrer Andrews liv seg fullstendig.

Han og de to andre oppdager at de har fått superkrefter, og mens de sammen lærer seg å kontrollere de nye kreftene, utvikler de seg til å bli en liten familie, og Andrew blir populær på skolen ved hjelp av en talentkonkurranse hvor han diskré bruker kreftene sine for å imponere medelevene. For første gang føler Andrew seg lykkelig og at han er fornøyd med tingenes tilstand. Men inne i Andrew bor det et fryktelig raseri som har bygget seg opp gjennom alle årene, og når det kommer frem og han mister vettet fullstendig, er han ikke bare en fare for seg selv, men for omgivelsene rundt og menneskene han bryr seg om.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]