Christopher Paul Neil

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Christopher Paul Neil
Født6. feb. 1975Rediger på Wikidata (49 år)
New Westminster
BeskjeftigelseLærer Rediger på Wikidata
NasjonalitetCanada

Christopher Paul Neil (født 6. februar 1975 i New Westminster i Britisk Columbia i Canada) ble høsten 2007 ettersøkt av Interpol for en serie overgrep mot barn. 19. oktober ble han arrestert i Nakhon Ratchasima i Thailand.

Neil, som har arbeidet som engelsklærer ved flere skoler i Asia, har gjennom flere år figurert på bilder av overgrep mot barn som han selv la ut på internett. Han la ut rundt 200 bilder hvor han misbruker minst 12 unge gutter i Vietnam og Kambodsja, men fordreide sitt eget ansikt. I 2007 lyktes det tyske eksperter fra BKA å rekonstruere ansiktet. Interpol valgte å gå ut med bildene, som førte til en rekke tips fra hele verden, som ledet til at Neil ble identifisert og til slutt arrestert. Det var første gang Interpol gikk ut med navn og bilde på en pedofilimistenkt.

Før Neils identitet ble kjent var politiets kodenavn for ham Vico (fra Vietnam og Kambodsja).[1]

I august 2008 ble han dømt til 39 måneder fengsel og en bot. Straffen ble skjerpet i november 2008 etter en utvidet siktelse. I 2012 fikk han reise tilbake til Canada. Der ble han på nytt stilt for retten, og etter nye overgrep dømt på nytt. Han ble sluppet fri i 2017.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]