Choi Kwang-hyouk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Choi Kwang-hyouk
Født15. mars 1987 (34 år)
Nord-Korea Nord-Hamgyong, Nord-Korea
Beskjeftigelse IdrettsutøverRediger på Wikidata
SportKjelkehockey (angrepsspiller)
TrenerSeo Kwang-suk
Klubb(er)Gangwon Provincial Office
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Sør-Korea Sør-Korea
Kjelkehockey
Paralympiske vinterleker
Bronse 2018 Sør-Korea Pyeongchang Kjelkehockey
VM i kjelkehockey
Bronse 2017 Sør-Korea Gangneung Kjelkehockey

Choi Kwang-hyouk (født 15. mars 1987 i Nord-Korea) er en kjelkehockeyspiller som representerer Sør-Korea. Han har en paralympisk bronsemedalje i kjelkehockey for Sør-Korea, og en VM-bronsemedalje.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Chois funksjonshemming skyldes en ulykke i Nord-Korea i 2000, der han måtte amputere venstre fot etter at han falt av et tog. Han måtte livnære seg selv fra han var åtte år gammel, fordi familien var fattig, men fikk hjelp av en onkel til å rømme til Sør-Korea. Han ble gjenforent med faren, men han endte på barnehjem, og senere i kommunal bolig for nordkoreanske avhoppere. Han fikk etterhvert egen bolig, og ble gjenforent med moren gjennom et TV-program. Han begynte med kjelkehockey i 2014, og debuterte på det sørkoreanske landslaget i 2016.[1]

Idrettskarriere[rediger | rediger kilde]

Choi deltok i VM i kjelkehockey 2017, der Sør-Korea fikk bronse, etter at de slo Norge 3-2 i bronsefinalen. I 2018 representerte han Sør-Korea under Paralympiske vinterleker 2018 i Pyeongchang. Sør-Korea vant der bronsefinalen 3-1 over Italia, og fikk bronse.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]