Changing of The Guards

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Vaktskifte på Buckingham Palace

Changing of The Guards er vaktskifte på Buckingham Palace.

Vaktskifte på Buckingham Palace eller «The Changing of the guards» som det egentlig heter, er veldig populært og det er alltid mye folk til stede for å følge dette fargerike skuet. Denne tradisjonen skriver seg helt tilbake til år 1660 da Charles II regjerte. Dronning Victoria flyttet til Buckingham Palace i 1837 og en avdeling av dronningens livgarde har siden da voktet Buckingham Palace, mens selve hovedstyrken av livgarden holder til på St. James Palace.

Selve vaktskiftet finner sted på plassen foran slottet, på innsiden av de høye gjerdene som omkranser slottet. Denne gårdsplassen ble anlagt i 1911.

Under den 45 minutter lange seremonien blir vaktstyrken som har tjeneste erstattet av påtroppende styrke. En avdeling blir værende på Buckingham Palace, mens resten av den nye vaktstyrken marsjerer avsted ut porten og tilbake til St. James Palace.

Vaktskiftet finner sted daglig kl 1130 om formiddagen og varer i ca. 45 minutter. I månedene desember til mars finner imidlertid vaktskiftet kun sted annen hver dag.

Det svarer seg å være ute i god tid for å sikre seg plass nærmest mulig gjerdet som omkranser slottet, for å kunne se best mulig.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]