Centre for Integrated Petroleum Research

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
CIPR holder til i realfagsbygget, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets hovedbygg.

Centre for Integrated Petroleum Research (CIPR) er et senter for integrert petroleumsforskning ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen. Senterets leder er professor Arne Skauge. Hovedfokuset til senteret er på det som skjer under havbunnen, reservoardrift og økt oljeutvinning, ikke på det tekniske som foregår på dekk.

Petroleumsfaget ved Universitetet i Bergen bygger på fire ulike fagområder: matematikk, kjemi, fysikk og geologi. CIPR er involvert i både undervisning og veiledning på petroleumsfaget.

CIPR er et av de 13 sentre for fremragende forskning (SFF) som ble opprettet av forskningsrådet i 2003, og er det eneste av de norske SFF-ene som fokuserer på petroleumsteknologi. Senteret omfatter 120 forskere og studenter. Deres vitenskapelige hovedmål er å karakterisere, beskrive og modellere de viktigste geologiske, fysiske, og kjemiske prosessene som begrenser oljeutvinningen. Videre å utvikle grunnlag for bruk av metoder for økt oljeutvinning for felt i produksjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]