Capitol Hill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Capitol Hill er også kallenavnet til den amerikanske kongressen eller selve kongressbygningen, se Kongressen (USA).
Capitol Hill
Basisdata
KommuneWashington, DC
Beliggenhet
Kart
Capitol Hill
38°53′20″N 77°00′01″V

Capitol Hill er det største historiske boligområde i Washington, DC. det strekker seg østover fra bakenfor kongressbygningen langs brede avenyer.

Bydelen ligger på et høydedrag som stiger opp nokså distinkt noe vest for kongressbygningen. Det flater ut til et platå som bare meget slakt heller ned mot Anacostiaelven lenger øst. Tidligere het høyden Jenkins Hill eller Jenkins Heights, og det var på dens høyeste punkt at Pierre L'Enfant valgte å situere "Congress House," på et sted som L'Enfant karakteriserte som «en pidestall som venter på en superstruktur».

Bydelen ligger overskrevs over to av byens kvadranter, sørøst og nordøst.

Området oppstod som bydel mellom 1799 og 1810, med den føderale regjering som fremste arbeidsgiver. Under den første tiden av De forente staters historie var det ikke mange kongressmenn som skaffet seg egne hjem i hovedstaden; de foretrakk å bo i bedre boarding houses bak kongressbygningen, i bydelen Capitol Hill, i gangavstand fra sitt arbeidsted.

Bydelen vokste med anlegget av et flåteverft ved Anacostiaelven, og senere ble det også anlagt barakker for marinesoldater i bydelen, til forsvar både for kongressen og Det hvite hus som begge deler var innen nær marsjavstand. Under den amerikanske borgerkrig ble det mer bygging, blant annet av hospitaler. Boligbygging fortsatte frem til 1880-årene, og da begynte også området å bli segregert etter inntekt og rase.

Capitol Hill var blant de første boligområder i byen som fikk elektrisitet, innlagt vann og avløpsrør. I 1976 ga man området landemerkestatus, Capitol Hill Historic District.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]