CGG

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra CGGVeritas)
Jump to navigation Jump to search
CGG
CGG
Org.formsociété anonyme
Etablert1931
HovedkontorParis
Antall ansatte8 500
Nettsidehttp://www.cgg.com/

CGG (NYSECGV) er et fransk-basert seismikkselskap, som ble dannet ved sammenslåing i 2007 av Compagnie Générale de Géophysique (CGG) og Veritas DGC Inc.

Historie[rediger | rediger kilde]

CGG[rediger | rediger kilde]

CGG ble etablert i 1931 av Conrad Schlumberger og samlet sin første seismiske survey i 1932. I 1966 åpnet CGG sitt første seismiske dataprosesseringssenter i Massy, Frankrike.

Veritas DGC[rediger | rediger kilde]

Digital Consultants Inc. ble etablert i Houston, Texas i 1965 med visjon om å anvende digitial databehandling i seismikkindustrien. I 1969 ble Digital Consultants reetablert som Digicon Inc. (DGC) og ble notert på American Stock Exchange. Digicon utførte både seismisk innsamling og seismisk prosessering.

I 1974 ble Veritas Energy Services etablert i Calgary, Canada med kjøp av selskapet Rafael B. Cruz and Associates Ltd. av D. B. Robson.

I 1996 ble Veritas DGC dannet av Digicon og Veritas.

Sammenslåing av selskaper[rediger | rediger kilde]

I 2007 overtok CGG Veritas DGC og endret navnet til CGGVeritas.[1] I 2009 kjøpte CGGVeritas opp det norske selskapet Wavefield Inseis.[2]

Virksomheter[rediger | rediger kilde]

CGGVeritas' aktiviteter rangerer fra innsamling av data på land/gruntvann, dypt vann, havbunn, borehull og til prosessering og tolking av seismiske data og borehullslogger. I tillegg driver selskapet utvikling og produksjon/salg av seismikkutstyr som streamere, obc-kabler og luftkanoner (G-gu) i regi av sitt heleide datterselskap Sercel i Frankrike.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «With Merger Complete, 'CGGVeritas' Moves Forward». 15. januar 2007. Besøkt 27. august 2008. 
  2. ^ Our history CGGVeritas

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]