CGG

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
CGG
CGG.svg
Massy Essonne 077.jpg
Org.formSociété anonyme
Etablert1931
Datterselskap(er) Compagnie Générale de Géophysique (Norway), Wavefield InseisRediger på Wikidata
HovedkontorParis
LandFrankrike
Antall ansatte4 600 (2020)
Nettstedhttp://www.cgg.com/

CGG (NYSECGV) er et fransk-basert seismikkselskap, som ble dannet ved sammenslåing i 2007 av Compagnie Générale de Géophysique (CGG) og Veritas DGC Inc.

Historie[rediger | rediger kilde]

CGG[rediger | rediger kilde]

CGG ble etablert i 1931 av Conrad Schlumberger og samlet sin første seismiske survey i 1932. I 1966 åpnet CGG sitt første seismiske dataprosesseringssenter i Massy, Frankrike.

Veritas DGC[rediger | rediger kilde]

Digital Consultants Inc. ble etablert i Houston, Texas i 1965 med visjon om å anvende digitial databehandling i seismikkindustrien. I 1969 ble Digital Consultants reetablert som Digicon Inc. (DGC) og ble notert på American Stock Exchange. Digicon utførte både seismisk innsamling og seismisk prosessering.

I 1974 ble Veritas Energy Services etablert i Calgary, Canada med kjøp av selskapet Rafael B. Cruz and Associates Ltd. av D. B. Robson.

I 1996 ble Veritas DGC dannet av Digicon og Veritas.

Sammenslåing av selskaper[rediger | rediger kilde]

I 2007 overtok CGG Veritas DGC og endret navnet til CGGVeritas.[1] I 2009 kjøpte CGGVeritas opp det norske selskapet Wavefield Inseis.[2]

Virksomheter[rediger | rediger kilde]

CGGVeritas' aktiviteter rangerer fra innsamling av data på land/gruntvann, dypt vann, havbunn, borehull og til prosessering og tolking av seismiske data og borehullslogger. I tillegg driver selskapet utvikling og produksjon/salg av seismikkutstyr som streamere, obc-kabler og luftkanoner (G-gu) i regi av sitt heleide datterselskap Sercel i Frankrike.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «With Merger Complete, 'CGGVeritas' Moves Forward». 15. januar 2007. Besøkt 27. august 2008. 
  2. ^ Our history CGGVeritas

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]