Men de gifter sig med brunetter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «But Gentlemen Marry Brunettes»)
Men de gifter sig med brunetter
orig. But Gentlemen Marry Brunettes
Forfatter(e)Anita Loos
SjangerHumoristisk roman
Originalutgave1928
Norsk utgave1928
Forlag
Illustratør(er)Ralph Barton
Oversetter(e)Sigurd Hoel
Sider196 (norsk)

Men de gifter sig med brunetter (originaltittel: But Gentlemen Marry Brunettes) er en amerikansk humoristisk roman fra 1928, skrevet av Anita Loos. Den ble oversatt til norsk samme året.[1] Romanen er oppfølgeren til Herrer liker blonde piker (1925). I denne boken forteller blondinen Lorelei Lee om sin gode venninne Dorothy Shaw. Romanen ble filmatisert i 1955, med Jane Russell og Jeanne Crain i hovedrollene.[2] Både navnene på rollefigurene og mye av historien hadde imidlertid blitt endret.

Handling[rediger | rediger kilde]

Oppfølgeren til «Gentlemen Prefer Blondes» blir også fortalt av blondinen Lorelei. Men denne gangen forteller hun historien om hennes venninne, Dorothy - en ung talentfull kvinne som blir oppdaget av Charlie, som hjelper henne med å finne veien til New York City. I New York blir Dorothy snart introdusert for Florenz Ziegfeld, slik at hun kan få en mulighet til å bli en av hans kjente Ziegfeld Follies.

Dorothy planlegger også å snart gifte seg med Lester, en saksofon-spiller, som allerede er medlem av The Follies. Men Dorothy oppdager snart at ekteskap ikke er alt det hun ønsket at det skulle være.

Referanser[rediger | rediger kilde]