Bronx County

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bronx County i New York
Kart over New York med Bronx County uthevet
Kart over New York med Bronx County uthevet
Kart over USA med delstaten New York uthevet
Kart over USA med delstaten New York uthevet
Statistikk
Areal
- Totalt
- Land
- Vann

148,74 km²
108,86 km²
39,88 km²
Befolkning
- Tetthet
1 361 473 (2006)
9 153,38 innb./km²

Bronx County er et fylke i den amerikanske delstaten New York. Det har sammenfallende grenser med bydelen The Bronx i New York City.

Området som nå utgjør Bronx County var opprinnelig en del av Westchester County. Dagens Bronx County besto av fire byer: Westchester, Yonkers, Eastchester og Pelham. I 1846 ble byen West Farms grunnlagt ved utskillelse fra Westchester, og i 1855 oppsto byen Morrisania ved løsrivelse fra West Farms. I 1873 skilte byen Kingsbridge seg fra Yonkers.

I 1874 ble den vestre delen av dagens Bronx County, bestående av byene Kingsbridge, West Farms og Morrisania, overført til New York County, og i 1895 ble byen Westchester og deler av Eastchester og Pelham også overført. Innbyggerne i City Island stemte for å løsrive seg fra Westchester County og slutte seg til New York County i 1896. I 1914 ble Bronx County dannet av de delene av New York County som var blitt annektert fra Westchester County. Bronx County grenser til Westchester County i nord og New York County i sør.

Bronx County har i dag ingen selvstendig myndighet og er underlagt styremakten i New York City. Delstaten er imidlertid representert i fylket med blant annet et statsadvokatembede.