Bronx County

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kart over delstaten New York der Bronx County er markert med rødt

Bronx County er et fylke i den amerikanske delstaten New York. Det har sammenfallende grenser med bydelen The Bronx i New York City.

Området som nå utgjør Bronx County var opprinnelig en del av Westchester County. Dagens Bronx County besto av fire byer: Westchester, Yonkers, Eastchester og Pelham. I 1846 ble byen West Farms grunnlagt ved utskillelse fra Westchester, og i 1855 oppsto byen Morrisania ved løsrivelse fra West Farms. I 1873 skilte byen Kingsbridge seg fra Yonkers.

I 1874 ble den vestre delen av dagens Bronx County, bestående av byene Kingsbridge, West Farms og Morrisania, overført til New York County, og i 1895 ble byen Westchester og deler av Eastchester og Pelham også overført. Innbyggerne i City Island stemte for å løsrive seg fra Westchester County og slutte seg til New York County i 1896. I 1914 ble Bronx County dannet av de delene av New York County som var blitt annektert fra Westchester County. Bronx County grenser til Westchester County i nord og New York County i sør.

Bronx County har idag ingen selvstendig myndighet og er underlagt styremakten i New York City. Delstaten er imidlertid representert i fylket med blant annet et statsadvokatembede.