Broadway News

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Broadway News var en popgruppe fra Oslo som ble startet rundt 1978.

Vokalist i starten var Mikkel Magnus. Allerede i 1979 sa han takk for seg og ble erstattet av Lage Fosheim som ny vokalist og tekstforfatter. Broadway News fremsto som sekstett, bestående av Lage Fosheim, Steinar Engdal, Trond Ødegård, Torstein Bieler,Tommy Aaslie og Jan Erik Løken i tillegg til dansere: Maiken Nielsen, Kirsti Dahl og Gry Sandland.

Først vant de Oslo-finalen i NM i rock i Chateau Neuf/Oslo, og 30. juli 1979 seiret de i den TV-sendte landsfinalen på Jordal Amfi. Broadway News trakk fulle hus landet over med sin new wave-inspirerte symforock og sitt koreograferte sceneshow, ikke ulikt det amerikanske bandet The Tubes. Ødegård ga seg etter debuten, og da andrealbumet kom ut var bandet blitt en kvintett uten dansere. De dro rundt i Norge og spilte til dans og holdt vanlige konserter.

I 1981 ble gruppen oppløst, men Fosheim dro det hele i gang igjen med ny besetning: Bjørn Kristensen, Bengt Olsson, Eivind Rølles, Kjell Trøsvik og Kjetil Rindal. Nå ville Fosheim prøve ut nye musikalske ideer ved hjelp av latin­amerikanske rytmer. I september forelå første resultat i form av singlen «Morgenda'n er vår»/«Se på meg» – en forsmak på albumet Banco.

Broadway News ble endelig oppløst i 1982, etter tre album. Fosheim og Rølles gjorde stor suksess allerede året etter, som The Monroes. Mikkel Magnus og Torstein Bieler har begge gitt ut soloalbum, og Bieler var seinere involvert i så forskjellige musikalske sammenhenger som People, Ute til lunch og Sons of Angels. Bengt Olsson ble en del av Lumbago og seinere Home Groan. Broadway News deltok på samleplaten Blodige strenger i 1982.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]