Boracay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
White Beach, Boracay (2003).
Kart over Filippinene med Boracay markert.

Boracay er en tropisk øy som ligger på Filippinene, rett nord for øya Panay. Øya tilhører kommunen Malay i provinsen Aklan. Boracay delt inn i de tre smådistriktene (barangay) Balabag, Manoc-Manoc og Yapak, og antall innbyggere var oppgitt å være 18 229 ved en folketelling i 2007.[1] Arealet er cirka 10 km².

Boracay er et kjent turistmål med cirka en halv million besøkende hvert år. Øya er cirka 7 kilometer lang og på noen steder er den opp til 2 kilometer bred, og har en cirka 3 kilometer lang sandstrand som kalles White Beach. White Beach har ved flere anledninger blitt kåret til verdens fineste strand. Grunnet dens hvite og stenløse strender. I de siste årene har turiststrømmen økt for hvert år og det bygges i dag flere hoteller og resorts for å dekke behovet. White beach deles oftest i 3 deler, Station 1, Station 2 og Station 3. Stranden på station 1 defineres ofte som finere og prisklassen på hotellene langs stranden blir priset deretter. Station 2 på White Beach defineres gjerne som den mest folkerike, da dette ligger i midten på White Beach. Mye av turistnæringen og det som defineres som sentrum holder til på Station 2. Station 3 er defineres som roligere, har lavere standard på hotellene enn eksempelvis Station 1.

Atier på Boracay: Folkegruppen ati var de første beboere på øya; det er fremdeles et nærvær av dem der.

Hotell og restauranter er hovedsakelig samlet ved White Beach, men det finnes også hotell og restauranter spredt ut på de øvrige delene av øya. White Beach dekker en stor del av øyas sørvestlige side og ligger ofte i le til forskjell fra den nordøstlige siden, som er populær blant vindsurfere da den tilbyr bra vindsurfeforhold.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]