Bodø Golfpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bodø Golfpark er en 18-hulls golfbane lokalisert ved Myklebostad, Bodø. Klubben ble grunnlagt i 1992. Bodø Golfpark er en av to golfklubber i Bodø, den andre er Bodø golfklubb. Disse har en avstand på ca. 30 minutters kjøring mellom seg.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bakgrunnen for at Bodø Golfpark ble stiftet var den langvarige interessen til en rekke golfentusiaster. Klubben hadde originalt tilhørighet i Saltstraumen, men fant etterhvert sin tilhørighet på Myklebostad. Golfbanen har vært i kontinuerlig endring siden den tid, og takket være en kombinasjon av frivillige, banekonsulenter og ivrige ble banen offisielt åpnet et bar år senere. Banen hadde originalt ni hull, men ble i 2011 offisielt åpnet som den fullverdige banen det er den dag i dag.

Om banen[rediger | rediger kilde]

Banen er en kombinert links- og skogsbane. På de første ni hullene spiller man fra klubbhuset, og ned mot havet. Her kan se både Lofoten, Landegode, havørner og mer. På det ikoniske hull fire kan man også se en vikinggrav, som også forteller litt om forhistorien til grunnen man spiller på. De ni første hullene er par 33.

Etter man runder hull ni passerer man klubbhuset før man tar fatt på de siste ni hullene. Her spiller man en sløyfe med lengre hull midt i skogen før man på hull 18 kan skimte klubbhuset i det fjerne. De ni siste hullene er par 36.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]