Bob Stinson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bob Stinson
Født17. desember 1959
Waconia
Død18. februar 1995 (35 år)
Minneapolis
Beskjeftigelse Musiker, gitarist
Nasjonalitet USA

Bob Stinson (født Robert Neil Stinson 17. desember 1959, død 18. februar 1995) var grunnleggeren og sologitaristen i det legendariske post-punkbandet The Replacements.

Stinson dannet bandet i Minneapolis, Minnesota i 1979 sammen med trommeslager Chris Mars og sin yngre halvbror Tommy. Bob Stinson var da bare tolv år gammel. Ett år senere tok Stinson inn Paul Westerberg på andregitar og vokal.

Stinsons gitarstil var sterkt påvirket av 70-tallets klassiske rock og punk. Blant Stinsons helter var gitaristen Steve Howe fra Yes. Ifølge historien spilte The Replacements i sine tidlige år «Roundabout» i halsbrekkende hastigheter i kjelleren hvor de øvde.

Både på scenen og i studio hadde Stinson en tendens til å få innfall som like ofte var idiotiske som geniale. På grunn av dette, ble Stinson snart den komiske motparten til Westerbergs stadig mer oppriktige følelse for pop. De kreative spenningene mellom de to var en av grunnene til at The Replacements' første fire fulle albumene – spesielt det tredje og fjerde – av mange regnes som deres beste arbeider.

I 1985, mens de spilte inn Tim, nådde maktkampen et metningspunkt, og Westerberg presset Stinson ut av bandet sent i 1986. Da Stinson forsvant ble Tim og alle senere opptak, mer pop-orientert enn tidligere. Stinsons siste bidrag i bandet var på demoene til albumet Pleased to Meet Me.

Stinsons første band etter The Replacements var en kortlivet affære kalt Model Prisoner, som brøt opp i 1988.

Senere samme år dannet han Static Taxi. De spilte inn to album, Stinson Boulevard (sluppet i 2000) og Closer 2 Normal (sluppet i 2003), før de ga seg sommeren 1991.

Stinsons siste band var The Bleeding Heards, som han dannet sammen med Mike Leonard. En av deres høyst profilerte opptredener var på åpningen til broren Tommys band Bash & Pop i 1993. Hans siste offetlige opptreden var med Trailer Trash sent i 1994.

Stinson døde i 1995 etter lengre misbruk av alkohol og narkotika. Ifølge Hennepin Country Medical Examiner's Report døde han ikke av en overdose (som ofte blir hevdet), men kroppen hans var rett og slett utslitt etter år med misbruk. Han ble funnet død i sin leilighet med en ubrukt insulinsprøyte ved siden av seg.

«We all knew that it was coming, but that didn't soften the blow one bit.» – Paul Westerberg