Blundertown

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Blundertown var et rockeband fra Kongsvinger som tok navnet sitt fra ei låt av det australske bandet The Birthday Party[1]. Bandet startet imidlertid opp som Lydskrift i 1981. Som Lydskrift var de i 1983 i Ny York lydstudio med Håkon Manheim som produsent, men det ble ikke utgitt noe fra denne innspillingen før i 1995, da låta «Under Fanen» havnet på samleplaten Huset – 13 år på nåde. Låta dukket i 2008 også opp på punk-samleplaten Hurra for Norge vol. #3[2] (Svindel Records), i tillegg til at den i 1983 havnet på en samlekassett med nye norske band, titulert Rock Nytt.

På CD-en Huset – 13 år på nåde hadde Blundertown også et par låtbidrag, «Jennifer Rose» og «Between Our Worlds». Det var i realiteten samme band som Lydskrift, bare med nytt navn.

Navneskiftet skjedde i 1983- tett før bandet utga en vinyl 7"-singel («Possibilities» og «Bil uten lys») på det svenske plateselskapet Pang records i 1983.

I 1984 spilte bandet på Gateavisas nummer-100-konsert på Trikkestallen i Oslo, sammen med Crawdaddy Simone, White Lord Jesus, A Technicolor Dream og Ym:stammen. Samme år opptrådte de også på en gratisfestival på St.Hanshaugen i Oslo, med Hot Club de Norvege, Stavangerensemblet og Raga Rockers.

Senere spilte bandet bl.a. support for Can Can og Stage Dolls og fikk etter hvert en del medieomtale i hovedstaden, primært i subkulturelle kretser.

Bandet besto av Denis Decay (Kamphaug) (gitar/vokal) Even Finsrud (trommer) Levi Henriksen (bass) og Paul Larsson (gitar)[3].

Henriksen og Decay fortsatte senere i bandet Heart of Mary, Finsrud gikk til bandet Volk & Waffen, mens Larsson startet opp The Great Shark Hunt, hvor Finsrud også slo trommer. Medlemmene har senere spilt i band som The Hitchcocks, The Bluebeat, The Siren Clouds, Hütte Tü, Molefunkers, Home Groan og Bra Landsens Folk.

Levi Henriksen er også kjent som forfatter og har tidligere blant annet mottatt Bokhandlerprisen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nasjonalbiblioteket». www.nb.no (norsk). Besøkt 15. september 2018. 
  2. ^ KongsvingerKulturTV (25. juni 2013). «Lydskrift - Under Fanen (Hurra For Norge, CD Samling)». Besøkt 15. september 2018. 
  3. ^ «(+) Fra Stuckville til Snaxville». www.glomdalen.no (norsk). 22. oktober 2017. Besøkt 15. september 2018.