Blues Brothers 2000

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Blues Brothers 2000
Generell informasjon
SjangerAction-komedie
Prod.landAmerikansk
Utgivelsesår1998
Lengde2 t. 3 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJohn Landis
ManusforfatterDan Aykroyd
John Landis
ProdusentDan Akroyd
Leslie Belzberg
John Landis
KomponistPaul Shaffer
Foran kamera
Hovedrolle(r)Dan Aykroyd
John Goodman
Annen informasjon
DistributørUniversal Pictures
Premiere(r)6. februar 1998 (USA)
26. juni 1998 (Norge)
BudsjettUSD 14 millioner
Eksterne lenker

Blues Brothers 2000 er amerikansk actionkomedie fra 1998 og oppfølgeren til Blues Brothers fra 1980. John Belushi er ikke med i filmen, siden han døde i 1982. Elwood Blues Dan Akroyd er med, inkludert resten av bandet. I tillegg til disse finner vi også andre kjente artister, som B.B. King, James Brown, Aretha Franklin og Eric Clapton.

Filmen fikk lunken mottakelse av anmelderne[1] og ble en publikumsmessig flop. Den innbrakte bare 14 millioner dollar i USA og endte opp helt nede på 107-plass og de mest innbringende filmene for 1998.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Elwood Blues slipper ut av fengselet i Illinois etter 14 år. På tiden han har sittet inne har det skjedd mange forandringer: Broren Jake er død, bandet er oppløst og barnehjemmet deres er lagt ned. Elwood vil samle bandet igjen og finner derfor frem til bandmedlemmene, som har funnet seg forskjellige jobber. I tillegg får Elwood med en ny vokalist, nemlig bartenderen Mighty Mack McTeer. En annen foreldreløs gutt, Buster, blir senere også med i bandet.

For deres første spillejobb, skal de komme seg ned til «The Battle of the Bands» i Louisiana. Av nonnen Mary får Elwood greie på at Curtis (som også er død) hadde en sønn, Cabel Chaimberland, som er politioffiser. Elwood oppsøker ham senere, men blir kastet på dør når han spør Cabel om han vil bli med i bandet. Elwood klarer derimot å få med seg lommeboka til Cabel, kjøper en ny bil (en politibil) og leverer lommeboka tilbake. Når Cabel finner ut av dette, starter biljakten etter Elwood og resten av bandet, som er på vei mot Louisiana.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Blues Brothers 2000». Rotten Tomatoes (engelsk). Besøkt 10. april 2017. 
  2. ^ «Blues Brothers 2000 (1998) - Box Office Mojo». www.boxofficemojo.com (engelsk). Besøkt 10. april 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]