Bleiker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bleiker er en sveitsisk produsent av sylinderlås-rifler markedsført utelukkende for skyteøvelsene i ISSF. I motsetning til større konkurrenter som Anschütz eller Feinwerkbau har Bleiker bare noen få modeller, men alle er laget med sikte på å være konkurransedyktige på VM- og OL-nivå.

Lokalene til Bleiker ligger i Bütschwil i Sveits hvor de produserer våpnene sine, inkludert glidekasser og skjefter. De selger riflene sine enten komplett eller uten skjefte for oppbygging hos børsemaker. Bleiker bruker løp fra det amerikanske merket Lilja, og ble i april 2014 europeisk distributør for Lilja.[1]

Modeller[rediger | rediger kilde]

Salongrifler[rediger | rediger kilde]

Bleiker Challenger er mye brukt som .22 LR-rifler på toppnivå innen ISSF-skyting. Noen varianter av Bleiker Challenger er Sport, Worldcup, Metallic og LADY.

I tillegg til rykte for høy byggekvalitet har Bleiker Challenger en spesiell konstruksjon som gir ekstremt kort sluttstykkegange. Det korte sluttstykket gjør særlig lading av våpenet enklere for korte skyttere. Med korrekt oppsett blir det dermed mulig å lade uten å løfte albuen fra bakken, hvilket gir en konkurransefordel på liggende ISSF-skyting.

Grovrifler[rediger | rediger kilde]

Bleiker sine grovrifler er tilgjengelig i et utvalg kamringer i 6 og 7 mm, og er kjent for å være mye brukt på høyt nivå innen ISSF 300 m liggende- og matchskyting.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Lilja Announce European Distributor». Arkivert fra originalen 5. november 2014. Besøkt 3. november 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]