Blair Waldorf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Blair Cornelia Waldorf er en fiktiv skikkelse i tv- og bokserien Gossip Girl. Blair spilles i tv-serien av Leighton Meester.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Blair er født i New YorkUpper East Side. Hun er datter av Harold Waldorf og Eleanor Waldorf Rose. Hun er født inn i en rik familie og går på privatskole. Blair er som moren, opptatt av mote og går alltid i de kulest klærne. Bestevenninnen og rivalen Serena Celia van der Woodsen er en person Blair er mye sammen med og de har kjent hverandre siden barndommen. De er alltid med på de kuleste festene og er svært populære. Nathaniel Fritzwiliam Archibald er eks-kjæresten hennes og hun har hatt et av-og-på forhold med han siden barneskolen. Men i siste episode av sesong 2, blir hun sammen med Charles Bartholomew Bass, som hun også har kjent hele livet. Hun er kjent for å være en egoistisk person, selvopptatt og snobbete.

Familie[rediger | rediger kilde]

Hun er datter av Harold Waldorf og Eleanor Waldorf Rose. Harold er en suksessrik advokat. Han forlot moren for en mannlig modell med navn Roman og flyttet til en vingård i Frankrike og bor der med Roman. Moren er klesdesigner, hun designer klær for sitt eget merke Waldorf Design, som blair ettervern tar over, hun samarbeider også med merker som Victoria Secret og har giftet seg på nytt med Cyrus Rose. Hun er veldig glad i faren og moren, men hun er litt mer skeptisk til stefaren. Hun og stebroren kommer ikke godt overens fordi han og Besteveninden var sammen, og han var en rar kunstner fra brooklyn, et sten hun ikke liker.

Skole[rediger | rediger kilde]

Blair går på privatskolen «Constance Billard School for Girls». Hun er populær på skolen, men må dele rampelyste med bestevenninnen, Serena. Senere i livet ønsker hun og begynne på Yale, slik som hennes far gjorde. Blair er skoleflink, og får høye karakterer. Hun går i 12. klasse og er "senior", hun er også leder i faddergruppene de har.

Gossip Girl - Sesong 1[rediger | rediger kilde]

I sesong 1 er Blair introdusert som New York Upper East Sides "It Girl". Serena kommer tilbake, og vil at alt skal bli som før, etter at hun og Nate hadde gått bak ryggen til Blair. Blair vet det ikke noe om det før den natten hun og Nate skal gjøre det for første gang, når Nate sier det til henne. Hun blir sint på både ham og Serena.

Siden moren til Blair er klesdesigner stiller Blair noen gang som modell til fotograferinger, men en gang lurer moren Serena til å stå modell, i stedet for Blair. Blair fikk ikke vite at Serena var blitt lurt og det førte til enda en krangel i det turbulente forholdet dem imellom.

Etter at hun har fått høre om Nate og farens stoffproblemer, gjør hun det slutt med Nate. Hun treffer Nates bestevenn, Charles Bass (Chuck) på en klubb, og etter noen dansetrinn mister hun sin møydom til han.

Etter runden med Chuck prøver hun å fokusere på Nate og å få ham tilbake. Hun ber også Chuck holde tett om det som skjedde mellom dem. I Blairs bursdagsfest kommer ikke Nate engang. Chuck forteller henne hva han egentlig føler for henne og gir henne bursdagspresangen hun hadde ønsket seg hos Nate.

Chuck lyver til Nate om at Carter Beizen, Nates største fiende, dater Blair i all hemmelighet. Nate og Carter havner i en slåsskamp på Blairs fest. Derav lærer Blair at Chuck ikke er til å stole på.

Blair sier at forholdet til Chuck er over, men Chuck nekter, det er han og Blair som skal være sammen og forteller Nate om den fuktige kvelden. Blair og Nate slår opp og blir sammen gang på gang. Etterhvert kommer det frem i Gossip Girl at Blair har hatt sex med to menn samtidig, noe som bare er løgn. Nate slår opp og ender vennskapet med Chuck.

Blair skal reise til Frankrike, men like før avreise dukker Serena opp, hun vil starte på nytt igjen, og glemme alt som var. Blair bestemmer seg for og ikke dra.