Bipolar Superstar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bipolar Superstar
orig.
Forfatter(e)Stig Mass Andersen
Utgitt2015
ForlagTigerforlaget

Bipolar Superstar er en roman av Stig Mass Andersen fra 2015. Dette er hans første roman.[1] Boken er gitt ut på Tigerforlaget, et underforlag til Aschehoug hvor de gir ut bøker for nye stemmer. Stig Mass Andersen fortalte i et intervju med TV2 fortelle at boken er delvis selvbiografisk og at deler av handlingen har rot i hans opplevelser.[2] Forfatteren skriver også om et tidligere band, AlligatorX, i boken, og han spiller fortsatt konserter hvor han benytter samme artistnavn som tittelen i boka. Han holder også foredrag, holder på med poesislam, og på noen opptredener kombineres disse.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen i Bipolar Superstar dreier seg rundt Oliver og hans liv med bipolaritet. Oliver tror han er en superstjerne, en artist for de store arenaene. Han legges i håndjern av politiet på Telenor Arena hvor han, som han selv forklarer, forbereder seg til kveldens konsert med bandet sitt AlligatorX. Hendelsen resulterer i innleggelse på psykiatrisk avdeling, men alt er ikke bare negativt. Her møter Oliver Elin, og romanen tar form av en kjærlighetshistorie med vage grenser mellom virkelighet og mani, sinne og redsel, glede og sorg. Men mest av alt handler romanen om viktigheten av å slippe andre mennesker innpå en, og stå skulder til skulder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (W.Nygaard), H. Aschehoug & Co. «Bipolar Superstar». Aschehoug forlag. Arkivert fra originalen 11. november 2016. Besøkt 16. desember 2016. 
  2. ^ «Stig (34) var overbevist om at han var en superstar». TV 2. Besøkt 16. desember 2016. 
  3. ^ «Bipolar superstar». Aftenposten. Besøkt 16. desember 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]